Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Ville skabe uro om aftalen Embedsmændene planlagde eksempelvis, at borgmestre og fiskeriforeningers utilfredshed med fiskeriaftalen skulle bruges til at skabe usikkerhed om folketingsflertallets politiske pakke.
Og embedsmændene lagde op til at koordinere forløbet med fiskeribranchen.
Det fremgår af interne dokumenter fra Miljø- og Fødevareministeriet, som Berlingske har gennemgået.
Målet med embedsmændenes aktion var, at der skulle skabes støj om fiskeriaftalen.
Annonce:
Så kunne miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) overtage kontrollen med en ny lovpakke om fiskeri, viser dokumenterne.
Venstres tætte bånd til kvotekongerne
Nytårskur med Løkke Ekstra Bladet har gennemgået listen over store bidragsydere til Løkkefondens nytårskur i Thyborøn 22. januar i år, og her dukkede Danmarks allerstørste kvotekonger op.
Henning Kjeldsen, der anslås at have en personlig formue på 1,5 milliarder kroner, donerede til Løkkefonden, der hjælper drenge på kanten. Han får snart Danmarks største kutter på godt 90 meter.
Det samme gælder for Gullak Madsen, som er den 77. rigeste i Danmark. Han donerede til Løkkefonden og har en kutter på 88 meter.
Lars Løkke er mødt personligt op til torskegilde eller nytårskur i Thyborøn de seneste fire år, og snakken er faldet på andet end det velgørende arbejde ifølge statsministeren.
’Det var samtidig en god lejlighed til at få en god snak om fiskeriets fremtidsmuligheder’, skrev Lars Løkke på Facebook efter torskegildet i Thyborøn i 2016.
Nytårskurene arrangeres år efter år af kvotekongen John-Anker Hametner Larsen, som også kaldes 'Kongen af Thyborøn'. Sammenlagt har han samlet 845.841 kroner ind til Lars Løkkes fond.
Firma sammen Kongen af Thyborøn har samtidig tætte økonomiske forbindelser til Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen.
Sidste efterår pumpede kvotekongen fire millioner kroner ind i et lille Holstebro-firma kaldet ’DayWork Aps’, der er delvist ejet af Venstres fiskeriordfører.
Værdien af politikerens private investering blev med storfiskerens entré mangedoblet kun fem uger efter firmaets stiftelse, viste dokumenter fra Erhvervsstyrelsen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.
Liberal pengeklub Liberal Erhvervsklub Nordvestjylland gav i forbindelse med folketingsvalget i 2015 Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen et bidrag i omegnen af 140.640 kroner ifølge bogen Skjulte Penge.
John-Anker Hametner Larsen er medlem er den liberale klub, som på generalforsamlingen i 2016 havde besøg af Venstres to mest prominente fiskeri-politikere. Nemlig fiskeri-ordfører Thomas Danielsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde.
John-Anker Hametner har også haft eksklusivt besøg af Venstres næstformand, Kristian Jensen, på kajen i Thyborøn før valget i 2015.
Esben fyret I april måned kom Esben Lunde Larsen med en usædvanlig dyb undskyldning til Folketinget for at redde sin ministerpost.
Det skete, efter det var kommet frem, at han havde hemmeligholdt forslag fra embedsværket, som kunne stramme op overfor de såkaldte kvotekonger.
Fiskeriområdet blev alligevel flyttet fra Esben Lunde i august.
Fik flertal imod sig De nye oplysninger møder hård kritik fra flere forvaltningseksperter.
De får politikere fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet til at så tvivl om, hvorvidt de fremover har tillid til Esben Lunde Larsen som minister.
Fiskeripakken blev vedtaget af et flertal i Folketinget uden om regeringen i december 2016 og lignede en stor ydmygelse af Esben Lunde Larsen.
Herefter opstod den usædvanlige situation, at Miljø- og Fødevareministeriets embedsmænd skulle føre pakkens 25 initiativer ud i livet, selv om deres politiske chef var sat uden for døren.
Det handlede blandt andet om bedre forhold for kystfiskere og et opgør med såkaldte kvotekonger, skriver Berlingske.
Esben Lunde: Det er bare rådgivning Sagens akter viser, at det tilsyneladende var vigtigere for embedsværket at hjælpe ministeren end at føre de initiativer ud i livet, som landets lovgivere havde vedtaget.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen afviser overfor Berlingske, at embedsmændene har ageret politisk.
- Jeg bruger ikke mine embedsmænd partipolitisk, men jeg lytter til den rådgivning, de tilbyder mig, og som forelægges mig.
Miljø- og Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, skriver i en mail til Berlingske, at sagen er udtryk for 'helt almindelig politisk, taktisk og processuel rådgivning, som den foregår i et departement hver eneste dag'.