Espersen godter sig over Brexit: Briterne har lige reddet folkestyret

Dansk Folkepartis Søren Espersen mener, at et UK-nej til EU vil redde folkestyret både i Storbritannien og i Danmark

Fredag formiddag annoncerede premierminister David Cameron, at han som konsekvens af Brexit fratræder sin position. (Video: AP)

- Det er en pragtfuld morgen, man vågner op til, hvis det viser sig at Storbritannien melder sig ud af EU.

Sådan lyder det fredag morgen fra Søren Espersen (DF)

Han mener, at et britisk nej til EU vil redde folkestyret.

- Lader til, at briterne lige har reddet folkestyret - ikke alene i UK, men så sandelig også i Danmark. Tak! Three cheers for Britain! skriver han på Twitter.

Søren Espersen har stor forståelse for, at det britiske folk efter alt at dømme nu siger nej til EU.

- Jeg mener, at EU-systemet er udemokratisk og ugennemsigtigt, med en ikke-folkevalgt kommission, som træffer en masse vigtige beslutninger, som vi ikke har indflydelse på. Mange af lovene som vi er underlagt, bliver besluttet i EU, og vi kan ikke gøre noget ved det. Det er det, som EU-borgerne begynder at gøre oprør mod, siger han til Ekstra Bladet.

Flere eksperter har vurderet, at et Brexit bl.a. vil få store konsekvenser for den danske økonomi, men det mener Søren Espersen ikke er noget problem.

- Det kan godt tænkes, at vi vågner til en økonomisk nedtur i Danmark, men det er ikke noget der varer for evigt. Det har en tid, og så balancere det ud igen. Det der med at folk bliver hysteriske og går i panik, det forstår jeg ikke, siger han og uddyber:

- Da vi stemte nej til euroen, var der mange, som advarede os om, at det ville have store konsekvenser for den danske økonomi, men vi kan se i dag at den danske økonomi har det fint, forklarer han.

Morten Messerschmidt (DF) har også været ved tasterne her til morgen.

- Hvad sagde jeg...! har han tidligere skrevet på Twitter, og nu retweeted her til morgen.

 

134 kommentarer
Vis kommentarer