Espersen: Jeg satte ham på plads

Søren Espersen ringede til Alex Ahrendtsen (DF) og satte ham på plads. Vi er et topstyret parti, siger Søren Espersen.

Søren Espersen satte Alex Ahrendtsen på plads torsdag morgen (Foto: Carsten Snejbjerg).
Søren Espersen satte Alex Ahrendtsen på plads torsdag morgen (Foto: Carsten Snejbjerg).

Man har et standpunkt til man tager et nyt, lød det fra Jens Otto Krag. Og det tog ikke mere end 24 timer før, at Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti tog et nyt standpunkt eller måske blev presset til at tage et nyt.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, meddelte Alex Ahrendtsen torsdag morgen, at han skulle trække forslaget om afgifter på engelsksprogede reklamer i Danmark tilbage.

Alex Ahrendtsen trækker forslaget tilbage. (Foto: Per Folkver). Dansk politik DF'er banket på plads: Trækker forslag tilbage

- Det er ikke Dansk Folkepartis politik. For 10-11 år siden vendte vi forslaget og blev enige om, at det var ikke noget, siger Søren Espersen.

Ekstra Bladet talte med Alex Ahrendtsen torsdag morgen. På det tidspunkt syntes han, at forslaget var en god ide. Men senere valgte han at trække forslaget tilbage, efter næstformanden ringede.

- Jeg har ikke haft opbakning til det, og det er min fejl. Jeg troede, at jeg havde opbakning til det. Jeg har simpelthen overset en mail fra maj-måned, hvor der står, at det ikke er partiets politik, siger han.

Søren Espersen mener ikke, at der er plads til personlige udmeldinger, hvis man vil i Folketinget.

- Når vi har en folketingsgruppe, som er enige om en politik, så holder vi fast i den.  Der kan være eksempler, hvor man har personlige holdninger, men det er meget, meget sjældent. Det kan for eksempel være om abort, dødsstraf også videre. Ellers holder vi fast i, at vi fører partiets politik, siger han.

Topstyret
Han mener heller ikke, at episoden er med til at svække partiets troværdighed.

- Bestemt ikke. Det udtrykker meget højt troværdighed, at man retter sine fejl, siger Søren Espersen.

- Der har tidligere været snak om, at Dansk Folkeparti er topstyret. Er det ikke et eksempel på det?

- Jo.

- Og det synes du er fair?

- Sådan har vi det i vores parti. Vi har en fantastisk god debat i gruppen for lukkede døre, hvor vi tit kan tale med store bogstaver. Vi ender altid med at finde en løsning, som vi er enige om. Hvis der er usikkerhed, så er det ledelsen, der lægger linjen.  Sådan tror jeg også, at de har det i de andre partier. De siger det ikke bare højt. Vi er bare ærlige, siger Søren Espersen.

51 kommentarer
Vis kommentarer