Annonce:
Annonce:

Espersen lukker ned: Nægter at forsvare muslim-stop

DF's Søren Espersen holder nu kæft om eget forslag om muslim-stop, og i stedet skal en anden DF'er stå på mål

Hvorfor Søren Espersen nu nægter at forsvare sit eget forslag om muslimstop er uvist. Polfoto: Janus Engel.
Hvorfor Søren Espersen nu nægter at forsvare sit eget forslag om muslimstop er uvist. Polfoto: Janus Engel.
Annonce:
Følg Politik

Lort løber nedad ifølge talemåden, og DF's næstformand Søren Espersen sender nu en stinker videre ned i hierarkiet.

Det drejer sig om et kontroversielt forslag om at indføre et stop for al indvandring fra muslimske lande i fire til seks år, som Søren Espersen har foreslået i et debatindlæg.

Espersen har også givet flere interview, men nu er det slut. DF's næstformand nægter at forsvare sit eget forslag.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Søren Espersen over telefonen, og han ønsker ikke længere at udtale sig om sagen. I stedet henviser han til DF's integrationsordfører Martin Henriksen.

Annonce:

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt Søren Espersen til et specifikt citat, hvor han tidligere har kaldt Donald Trumps muslim-stop i USA for 'kugleskørt'. Men også dette citat skal Martin Henriksen altså stå på mål for, oplyser Søren Espersen.

- Nu tror jeg, at du har forstået, at jeg ikke udtaler mig mere om den sag, siger Søren Espersen til Ekstra Bladet.

Han ønsker heller ikke at forklare yderligere, hvorfor han ikke vil sige mere om sit eget forslag.

DF-profil vil indføre stop for muslimer i Danmark

'Brug for pusterum'
Sagens kerne er ellers et debatindlæg fra Søren Espersen, hvor man må formode, at han har haft tid til at tænke forslaget igennem, og derfor også er klar til at forsvare det.

Danmark skal stoppe indvandringen fra muslimske lande i en periode på fire til seks år ifølge debatindlægget, og det skyldes ifølge Espersen den seneste tids terrorangreb i Europa.

- Vi bør have et stop for flygtninge og indvandrere fra muslimske lande i en periode.

Annonce:

- Det er herfra, langt størstedelen af terroren i Vesten har sine rødder, og indtil vi har et overblik over rækkevidden af det her, og hvad vores fremtidige indsatser skal være, har vi brug for et pusterum, siger Søren Espersen i et opfølgende interview med Berlingske.

LA: Ingen mening i at straffe muslimer kollektivt

Hårrejsende
Søren Espersen afviser til Berlingske, at muslimer generelt er et problem. Men han mener, at kontrollen med nytilkomne migranter og flygtninge har været 'hårrejsende' lemfældig.

- Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at i den flygtningestrøm, vi fik i sommeren og efteråret, var der mange, der kom under dække af at være flygtninge, men som i virkeligheden var sendt af sted af Islamisk Stat, siger han.

I 2014 sagde Dansk Folkepartis nuværende formand, Kristian Thulesen Dahl, at han ikke vil skelne mellem religioner, når det handler om indvandring. Den nye udmelding fra Søren Espersen skal ikke opfattes som et opgør med den linje, pointerer han.

Annonce:

- Det her er en helt særlig situation, der er opstået. Og det er en erkendelse af, at terrortruslen udgår fra de muslimske samfund. Det er bestemt ikke det samme som at sige, at alle muslimer er terrorister, siger Søren Espersen.

Sammenlignes med Trump
Søren Espersens forslag går for vidt, mener Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth. Han er vel at mærke enig i, at antallet af asylansøgere skal minimeres.

- Men vi kan jo ikke gå ind og diskriminere på baggrund af religion, siger Marcus Knuth til Berlingske.

Hos Socialdemokraterne mener fungerende politisk ordfører Ane Halsboe-Jørgensen, at Søren Espersen må være 'lige lovlig inspireret af Donald Trump'.

- I øvrigt synes jeg, man skal huske på, at langt de fleste ofre for islamisk terrorisme er muslimer. Der er ingen simple svar på den situation, vi står i, siger hun til Berlingske.

'Ingen mening i at straffe muslimer kollektivt'
Liberal Alliancens formand, Anders Samuelsen, er totalt uforstående over for Dansk Folkepartis ønske om at standse al indvandring fra lande med muslimske flertal.

Annonce:

Anders Samuelsen kalder forslaget, der er ytret i Berlingske af næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen, en panikreaktion.

- Det giver ingen mening og er meget udansk at kollektivisere skyld. Bare fordi der er problemer med nogle muslimer, gør det jo ikke alle skyldige. Det giver ingen mening at straffe alle fra muslimske lande.

- Det er ikke en tanke, vi deler på nogen måde. Skyld er noget individuelt, og der skal slås hårdt ned på dem, der træder ved siden af. Men vi må ikke blive grebet af panik, og det tror jeg desværre, Søren Espersen er ved at blive her, siger Anders Samuelsen.

Ekstra Bladet forsøger nu at få svar fra Martin Henriksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: