Espersen lukker neger-gate: Sådan får vi et godt forhold

DF'eren tager alligevel med til USA med Udenrigspolitisk Nævn efter den seneste tids 'neger'-polemik

Søren Espersen om Jeppe Kofods undskyldning om 'nigger'-tweet

Søren Espersen (DF) tager socialdemokraten Jeppe Kofod til nåde og lukker ned for den seneste uges neger-gate.

- Nu stopper vi, og det er fint, og så håber jeg, at vi kan komme videre til mere interessante politiske diskussioner, siger den ene hovedperson Søren Espersen til Ekstra Bladet.

DF-næstformanden mener ikke, at Jeppe Kofod skal slette det oprindelige nigger-tweet, og i klippet ovenfor forklarer han, hvordan de to får et godt forhold igen.

Disputten mellem den socialdemokratiske EU-parlamentariker og Søren Espersen begyndte, da Kofod på det sociale medie Twitter havde oversat udenrigsordfører Søren Espersens (DF) beskrivelse af den amerikanske præsident, Barack Obama, som neger. Han valgte dog ikke, at oversætte med ordet 'negro', men valgte i stedet at bruge ordet 'nigger'.

Tirsdag morgen valgte han dog at rette ordet til 'negro' og sendte følgende forklaring til Ritzau.

- Jeg synes, den her sag er gået totalt over gevind. Det er på høje tid at få lukket ned for den her snak.

- Jeg har beklaget og rettet, at jeg selv gik over stregen, men Søren og jeg bliver aldrig enige om, hvorvidt det er okay at kalde folk de ting, han gør. Og så er der ikke mere at rafle om, siger Jeppe Kofod i en skriftlig kommentar.

Socialdemokraterne vil helst ikke tale mere om neger-debatten, hvad man også kunne fornemme på partiets Dan Jørgensen tirsdag formiddag.

Fejden mellem har indtil videre været i gang i seks dage. (Foto: Benjamin Kürstein/Janus Engel) Dansk politik Nu retter Jeppe Kofod udskældt 'neger-tweet'

Til trods for, at han nu har rettet sin oversættelse i et nyt tweet, figurerer 'nigger'-tweetet stadig på hans profil. Der gik knap en uge, før Jeppe Kofod lagde sig ned, og det er et skoleeksempel på dårlig kommunikation, hvis man spørger Venstres Jakob Engel-Schmidt.

Jakob Engel-Schmidt om Jeppe Kofods undskyldning

Men Espersen er nu beroliget og tager alligevel af sted til USA med Udenrigspolitisk Nævn, hvor han er formand.

- Det afgørende for mig var, at det her tweet kom fra Jeppe Kofod. Også på engelsk, så vi kan komme ordentlig af sted til USA. Jeg glæder mig til at lede delegationen derovre, siger Søren Espersen til DR.

Er ordet 'neger' noget der bruges blandt befolkningen? Se med her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

105 kommentarer
Vis kommentarer