Espersen sviner OL-kommentatorer: Jeg følte mig forrådt

Søren Espersen er sandt at sige ikke imponeret over Henrik Liniger og Peter Falktoft, der kommenterede åbningsceremonien med OL i Rio

Liniger og Peter Falktoft dækker OL i Rio for DR. Søren Espersen er dog ikke udpræget tilfreds. Foto: All Over/POLFOTO
Liniger og Peter Falktoft dækker OL i Rio for DR. Søren Espersen er dog ikke udpræget tilfreds. Foto: All Over/POLFOTO
Følg Politik

Danmarks Radio er ikke i kridthuset hos Dansk Folkeparti i disse dage.

Fredag foreslog partiet, at sparekniven skal svinges over stationen, og nu er det så et par af DR's profilerede kommentatorer, der står for skud.

På Twitter er Dansk Folkepartis Søren Espersen således gevaldigt ude med riven efter Henrik Liniger og Peter Falktoft, der kommenterede OL's åbningsceremoni i Rio i nat:

Over for Ekstra Bladet uddyber Espersen sin kritik og Liniger og Falktoft:

- De er begge fuld af humor, og det er glimrende. Men når man ikke har noget at have det i og ikke engang kan fortælle folk, hvor Papua Ny Guinea ligger, hvad Namibia er, hvor det ligger, og hvad de har af sportsfolk, der er værd at lægge mærke til, så bliver det bare noget ligegyldigt bras.

- Jeg synes ikke, man skal acceptere, at der sidder nogen, som ikke har gidet at slå op i nogle bøger for at finde ud af, hvad det er for nogle hold, der kommer. De kunne sige en hel masse om Frankrig og USA, som vi alle sammen ved, men det er da de små spændende stater, som jeg synes, er interessante, siger Søren Espersen og mindes en af DR's hedengangne kommentatorer:

Kan ikke være det bekendt
- Jeg er gammel nok til at huske John Idorn, der kunne fortælle, hvad der var spændende ved hver eneste land, der kom ind. Men det her var det rene gøgl. Man kunne lige så godt have sat to 4. klassesdrenge til at lave det. Det synes jeg ikke, man kan være bekendt.

- Men kan det ikke være en utaknemmelig opgave at sidde i den kommentatorboks i timevis og fortælle om den ene nation efter den anden, som man knap nok har hørt om?

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Janus Engel/POLFOTO
Foto: Janus Engel/POLFOTO
 

- Jeg ved ikke, om det er utaknemmeligt. Så kunne de prøve at arbejde på en rejefabrik - det, tror jeg, er mere utaknemmeligt, hvis det skal være. Jeg tror, de har det godt. De var derovre på en aftenstund i Brasilien og kunne sidde der til midnat og gå ud at få en drink bagefter. Det er ikke sådan, jeg har ondt af dem, siger Espersen og fortsætter kritikken af Liniger og Falktoft.

Gør som Jørgen Leth
- Jeg har altid set OL-åbningen, lige siden jeg var dreng, og har altid lært noget nyt. Men det gjorde jeg bestemt ikke her. Jeg følte mig forrådt af nogen, som bare var ugidelige.

- Lad os få nogle ordentlige folk ind som Jørgen Leth. Han sætter sig ind i sagerne, inden han dækker Tour de France. Selv om han har gjort det i 30 år, så kan du tro, han læser på lektien. Det har de her to ikke gidet, lyder det fra Søren Espersen.

- Dansk Folkeparti var i går ude med en kritik af DR. Er det sådan noget som det her, der gør, at I mener, DR kunne trænge til en slankekur?

- Nej, det er tilfældigt. Det andet har at gøre med, hvordan man kan omlægge Danmarks Radio og lave nogle besparelser. Jeg tror ikke, det har kostet DR forfærdelig meget at have de her to siddende der.

Linigier: Ærgerligt
Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til både Henrik Linigier og Peter Falktoft, men mellem OL-opgaverne er det ikke lykkedes. Blandt andet skal Henrik Liniger bruge store del af lørdagen på at kommentere landevejscykling på DR1.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Martin Lehmann/POLFOTO
Foto: Martin Lehmann/POLFOTO
 

Alligevel har vi fået følgende reaktion fra Henrik Liniger via DR's presseafdeling.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at Søren Espersen har haft en dårlig tv-oplevelse. Men jeg kan garantere for, at vi ikke var dårligt forberedte, skriver Liniger i en mail om Søren Espersens kritik.

Peter Falktoft har ikke svaret på vores henvendelse, men på Twitter skriver han følgende:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+