EU gransker udbetalinger i Messerschmidt-fonde

Enhed for politiske strukturer og finansiering skal nu afgøre, om der skal startes undersøgelse i sag om MELD og FELD

Morten Messerschmidt. (Foto: Astrid Dalum)
Morten Messerschmidt. (Foto: Astrid Dalum)

Sagen om de to fonde FELD og MELD, hvor Morten Messerschmidt er præsident, sætter nu gang i hjulene i Europa-Parlamentets finansielle afdelinger.

Ekstra Bladet erfarer, at 'enheden for politiske strukturer og finansiering' under Europa-Parlamentets finansielle generaldirektorat lige nu gransker, hvorvidt udbetalinger til bl.a. Dansk Folkeparti er sket i strid med reglerne. Det vurderes bl.a., hvorvidt en egentlig undersøgelses skal igangsættes.

Det sker som konsekvens af den store presseomtale, der har været om MELD og FELD i Danmark de seneste døgn.

Den nu tidligere DF'er Rikke Karlsson såede i tirsdags tvivl om pengestrømmene i de to organisationer, da hun smækkede med døren i Dansk Folkeparti.

Se også: EU-kollegaer presser Messerschmidt: Læg alt frem!

Se også: Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

Se også: Messerschmidt på tilbagetog: Jeg vil gerne beklage

Europa-Parlamentets pressechef Marjory Van den Broeke vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger dog om sager af denne karakter generelt til Ekstra Bladet:

- Når der er stærke indikationer på, at der har fundet uberettigede udbetalinger sted, så vil de finansielle afdelinger foretage et gennemsyn.

- Hvis der så rent faktisk har fundet en uberettiget udbetaling sted, så vil det blive mødt med et krav om tilbagebetaling, siger hun.

Ekstra Bladet erfarer fra en central kilde i det finansielle generaldirektorat, at der specifikt er interesse for en bådtur med træskib, som flere DF-folketingsmedlemmer deltog på i 2013.

Enheden for politiske strukturer og finansiering vil ifølge Ekstra Bladets oplysninger i løbet af de næste dage nå frem til, hvorvidt sagen skal forfølges yderligere, hvilket kan resultere i tilbagebetalingskrav.

177 kommentarer
Vis kommentarer