EU-kollegaer presser Messerschmidt: Læg alt frem!

Medlemmer af Europaparlamentet opfordrer Morten Messerschmidt (DF) til at fremlægge alle bilag i sagen om MELD og FELD

Morten Messerschmidts kolleager i Europaparlamentet opfordrer Messerschmidt til at lægge alle bilag frem. (Foto: Polfoto)
Morten Messerschmidts kolleager i Europaparlamentet opfordrer Messerschmidt til at lægge alle bilag frem. (Foto: Polfoto)

Morten Messerschmidt har rodet sig ud i en alvorlig sag, som kaster et snusket skær over alle EU-parlamentarikere.

Det mener SF's medlem af Europaparlamentet, Margrethe Auken, som opfordrer Messerschmidt til at fremlægge alle bilag og regnskaber, så der kan komme klarhed over, hvad offentlige midler fra den europæiske partisammenslutning MELD og fonden FELD er blevet brugt til.

- Det er en alvorlig sag, for den er med til at kaste et meget snusket skær over os alle sammen. Vi er så omhyggelige med, at vores regnskaber er tilgængelige, og vi står frem med det hele og så videre, så Morten Messerschmidt bør være helt åben om tingene, siger Margrethe Auken til DR.

Det var uklarheden om, hvad pengene er blevet brugt til, som fik Rikke Karlsson til at forlade DF, og både hun og DF-gruppemedlem, Jørn Dohrmann har allerede opfordret Messerschmidt til at være åben omkring regnskaberne.

Se også: Karlsson til Messerschmidt: Læg alle bilag frem

Offentlige penge
Rina Ronja Kari, som er medlem af Europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU, kalder sagen 'bekymrende' og bakker op om opfordringen til Messerschmidt om at lægge alt frem.

- Jeg kender jo ikke regnskaberne, så jeg ved ikke, om der er nogle problemer med detaljerne, men jeg synes da, at den bedste måde at løse det her på er at fremlægge det hele. Så kan vi jo se, om alt er i orden, siger hun til DR.

Både Margrethe Auken og Rina Ronja Kari peger på alvorligheden af, at der er tale om offentlige penge, som Dansk Folkeparti blandt andet har brugt på en video om retsforbeholdet.

Derudover er pengene blandt andet blevet brugt til en sejltur under titlen: 'Det sejler i EU. Vi sejler for Danmark', en EU-bog på 54 sider og personlige julekort fra Messerschmidt. 

Se også: Omstridt fond har betalt julekort og sejltur for Messerschmidt

Venstre: En intern DF-sag
Hos Venstre vil man ikke opfordre Messerschmidt til at fremlægge de omdiskuterede bilag.  Venstres medlem af Europaparlamentet, Jens Rohde, ser det udelukkende som revisionens opgave at holde styr på regnskabet.

- Det er vores interne revisorer og vores revision i Luxembourg, som udøver revisionen af de ting, vi foretager os. Og når Revisionen har lavet en godkendelse af regnskabet uden påtegning, så er der ikke mere at diskutere for os andre, siger Venstres medlem af Europaparlamentet, Jens Rohde til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Så er det alene Dansk Folkeparti, der skal diskutere, om de er enige i den måde, pengene bliver brugt på.

Morten Messerschmidt selv har indtil nu afvist at lægge bilagene frem.

Se også: Messerschmidt på tilbagetog: Jeg vil gerne beklage

29 kommentarer
Vis kommentarer