EU-parlamentariker lagde alt frem: Disse politikere nægter at følge trop

Selvom den danske EU-parlamentariker Rina Ronja Kari i dag lægger alle sine bilag og lønseddeler frem, ønsker ingen af de danske parlamentarikere, Ekstra Bladet har været i kontakt med, at gøre det samme

I dagens udgave af Berlingske offentliggør Rina Ronja Kari sine bilag fra Europa-Parlamentet. Sammenlagt koster hun EU op mod fem millioner kroner årligt, viser dokumenterne. Foto: Katinka Hustad
I dagens udgave af Berlingske offentliggør Rina Ronja Kari sine bilag fra Europa-Parlamentet. Sammenlagt koster hun EU op mod fem millioner kroner årligt, viser dokumenterne. Foto: Katinka Hustad

En årlig løn på 750.000 kroner og 700.000 skattefrie kroner i diæter og rejsetilskud til de i forvejen betalte rejser modtager det danske medlem af Europa-Parlamentet Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU), uden at hun skal fremvise et eneste bilag.

Det fortæller Kari i mandagens Berlingske, hvor hun også har indvilget i offentliggøre sine lønsedler og andre bilag.

Offentliggørelsen kommer i kølvandet på de opsigtsvækkende afsløringer af Dansk Folkepartis misbrug af EU-midler. Rina Ronja Kari mener nemlig, at der mangler gennemsigtighed med midlerne.

Det er hendes danske kolleger i parlamentet dog uenige i.

S genkender ikke Karis beløb
Ingen af de parlamentarikere, Ekstra Bladet har været i kontakt med, ønsker at følge Rina Ronja Karis eksempel og lægge deres bilag frem.

Socialdemokratiets medlemmer i parlamentet, Jeppe Kofod, Christel Schaldemose og Ole Christensen, oplyser i en mail til Ekstra Bladet, at de 'ikke kan genkende det beløb fra vores dagligdag, som er fremme i pressen i forhold til Rina Ronja Kari'.

Dog ønsker de ikke at lægge deres egne bilag frem, men forklarer i stedet, at 'gruppemidler underlægges streng intern og ekstern kontrol og revision i den socialdemokratiske gruppe'.

DF lægger af princip ikke bilag frem
Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet Anders Vistisen 'lægger af princip ikke bilag frem', oplyser han i et skriftligt svar til Berlingske.

Den holdning deler de øvrige DF'ere, Morten Messerschmidt og Jørn Dohrmann, oplyser Messerschmidts presserådgiver til Ekstra Bladet.

Margrete Auken (SF) henviser til et opslag på sin Facebook-profil, hvor hun skriver, at 'der er intern og ekstern revision på, hvad vi bruger penge på'. Og Bendt Bendtsen (K) 'har ingen kommentarer til Ekstra Bladet'.

Rikke Karlsson (tidligere DF), Jens Rohde (RV), Morten Helveg Petersen (RV) og Morten Løkkegaard (V) er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser.

EU: Kontrol er for dyrt
Reglerne for og kontrollen med politikernes midler i Europa-Parlamentet bestemmes af parlamentets medlemmer.

I et skriftligt svar til Berlingske skriver Europa-Parlamentets pressechef, Marjory van den Broeke, at parlamentet ville være nødt til at 'ansætte langt mere personale', hvis alle 751 EP-medlemmer skulle indsende bilag. Dermed ville det 'øge omkostningerne i stedet for at reducere dem'.

124 kommentarer
Vis kommentarer