Europarådet: Danske asylstramninger er ondsindede

Inger Støjberg modtager skarp kritik af ny flygtningelov fra Europarådets menneskerettighedskommissær

Nils Muiznieks, der er Europarådets menneskerettighedskommissær, er bekymret over Danmarks kommende asylstramninger. (Foto: AP/Petros Karadjias)
Nils Muiznieks, der er Europarådets menneskerettighedskommissær, er bekymret over Danmarks kommende asylstramninger. (Foto: AP/Petros Karadjias)

- At ville fratage flygtninge deres værdier er ondsindet og misforstået.

Sådan lyder det fra Nils Muiznieks, der er Europarådets menneskerettighedskommissær, skriver DR Nyheder.

Han er dybt bekymret over, at Danmark er på vej med stramninger på flygtninge- og asyllovgivningen, og har derfor sendt et brev med kritikken til Inger Støjberg (V), integrations- og udlændingeminister.

Se også: Schweiz har beslaglagt flygtninges smykker i ti år

Lovforslaget om stramninger blev tirsdag førstebehandlet i folketingssalen, hvor det i første omgang er stemt igennem af regeringen, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og Socialdemokraterne, der har forhandlet lovgivningen.

Gennem hele efteråret har der været flygtninge på Københavns Hovedbanegård (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 3. jan. 2016 - kl. 07:13 Dansk politibetjent: - Skal vi trække guldplomberne ud på flygtninge, gør jeg det

Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark Thorsen, meddeler fredag til Ritzau, at Støjberg ikke vil kommentere sagen.

Europarådet består af 47 lande, der blandt andet har udarbejdet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Rådets menneskerettighedskommissær finder nogle aspekter af lovforslaget særligt bekymrende.

Arkivfoto: Philip Davali/Polfoto Samfund - 13. jan. 2016 - kl. 04:27 Venstre-folk gør oprør mod Løkkes flygtninge-politik

For det første retter Europarådet kritik mod, at familier skal vente tre år, før de kan blive genforenet med deres nærmeste ved hjælp af familiesammenføringen.

Dernæst finder rådet det problematisk, at man fratager flygtninge deres værdigenstande, og det bliver også kritiseret, at Danmark fremover kun vil tage kvoteflygtninge, der har "integrationspotentiale".

Det er ikke første gang det internationale samfund retter et kritisk blik mod de danske flygtningestramninger.

Dansk politik - 18. dec. 2015 - kl. 13:55 Vært til Støjberg: Vil du tage min ring fra mig?

FN's Flygtningehøjkommissariatet bed også mærke i, at Danmark har strammet yderligere for flygtninges adgang.

- Regeringens forslag sigter åbenlyst mod at sende et signal om at gøre det 'mindre attraktivt' for folk at søge asyl i Danmark, og det er en dybt bekymrende reaktion på de humanitære behov, skriver Flygtningehøjkommissariatet på sin hjemmeside.

97 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere