Annonce:
Annonce:

Eva Kjer Hansen slipper foreløbig for ekstra hastehøring

Miljøministeren skal aflægge forklaring på et samråd om den kritik, hun søndag har fået af flere forskere.

Annonce:
Følg Politik

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal til hastesamråd efter vinterferien.

Men hun slipper foreløbig for en mere grundig høring, hvor også eksperter og embedsmænd skal svare på de seneste dages beskyldninger om, at hun og hendes embedsmænd har vildledt Folketinget i forbindelse med en ny landbrugspakke.

En samlet opposition havde ellers bedt om at få den mere omfattende høring i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, inden ministeren skal stå skoleret ved samrådet, der formentlig finder sted 23. februar.

Udvalgsformand René Christensen (DF) vil tage én ting ad gangen.

Annonce:

- Vi kan sagtens lave en høring. Min eneste kommentar til det er, at der også er indkaldt til et samråd, og hvis man skulle gøre det i den rigtige rækkefølge, så burde man tage samrådet først og så høre, om der var behov for yderligere opklaring, når ministeren har svaret, siger han.

Efter samrådet vil der ifølge udvalgsformanden være mulighed for at se situationen an og lave en høring, hvis der er stemning for det. Der kan både forskere og politikere møde op.

Udvalgsformanden modtog søndag den skriftlige anmodning om en høring fra de fem oppositionspartier - Socialdemokraterne, Enhedslisten, Alternativet, De Radikale og SF.

Ønsket om samråd og høring kommer, efter at miljø- og fødevareministeren er blevet kritiseret for at have givet misvisende informationer om landbrugspakken, som hun flere gange har sagt vil gavne naturen.

Kritikken kommer fra en række forskere, der i Berlingske har givet udtryk for, at den måde, ministeren har omtalt landbrugspakken på, er misvisende.

Annonce:

René Christensen forstår dog ikke helt, hvorfor det kommer bag på partierne, at det på kort sigt kan skade miljøet, når nye regler giver lov til at gøde mere.

- Det undrer mig lidt, at det kommer meget bag på De Radikale og Socialdemokraterne. Der er ingen tvivl om, at når man kan gøde markerne mere, så har det selvfølgelig en påvirkning i en kort periode, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: