Annonce:
Annonce:

Eva Kjer svarede på gylle-spørgsmål

Miljøminister Eva Kjer (V) går til modangreb på forskere og inviterer pressen til interview

Se interviewet med Eva Kjer Hansen her
Annonce:
Følg Politik

De konservative har sat miljøministeren under pres, da de kræver en grønne landbrugspakke. Formand Søren Pape kan ikke forstille sig, at Eva Kjer (V) ikke vil komme de konservative i møde.

Samtidig har en række forskere kritiseret Miljøministeriets beregninger af landbrugspakken, og særligt mængden af kvælstof i naturen er omstridt.

Men nu svarer Eva Kjer Hansen igen på kritikken. Forskerne tager fejl, lyder det.

- Hvis forskerne havde afleveret det her på universitetet, var de dumpet. De kritiserer mig for at fjerne noget, der aldrig har været indført.

- Samtidig bryder de med den regnemetode, der også blev anvendt under den forrige regering. Dengang mødte det mig bekendt aldrig kritik, siger Eva Kjer Hansen, som igen understreger, at landbrugspakken betyder mindre kvælstof i naturen i alle år.

Annonce:

Eva Kjer Hansen har også budt pressen på en teknisk gennemgang af landbrugspakken, og efterfølgende vil hun give interview. Du kan følge interviewet live her.

'Ikke retvisende'
Embedsmændene i Miljøministeriet gav De Konservative 'nye oplysninger' i mandags, som fik landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) til at konkludere, at ministerens oplysninger 'er irrelevant information og ikke retvisende'.

- Derfor er jeg ikke tilfreds med den information, vi har fået fra ministeriet i forhandlingerne, skriver Rasmus Jarlov på Facebook.

Konservative regner selv på gylle-gate: Så meget gylle ender i naturen

Blå blok er allerede blevet enige om landbrugspakken, men de konservatives nye regnestykke viser, at der udledes omkring 3000 ton mere kvælstof i naturen de kommende tre år i forhold til i dag.

Miljøminister Eva Kjer (V) har modsat sendt tabeller over til Folketinget om, at der kommer mindre gylle ud i naturen hvert år frem til 2021.

Forskere kritiserer igen Eva Kjers regnemetoder

Annonce:

Søren Pape forventer fortsat at stemme landbrugspakken igennem på torsdag i næste uge. Dermed skal der findes kompensation hurtigt.

Samtidig understreger han, at de konservative ikke er ved at vælte miljøministeren. Han afviser dog ikke, at en såkaldt næse kan komme på tale.

- Jeg har lagt alle beregningerne frem, og jeg tager nu en dialog med forskerne om dem, siger Eva Kjer Hansen.

Miljø- og fødevareministeren har inviteret forskerne til en dialog om beregningerne, der ligger til grund for Fødevare- og landbrugspakken. Mødet bliver afholdt i morgen i Miljø- og Fødevareministeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: