Eva Kjer trodser Løkke og co: Jeg får mange støtte-mails

Støtte-erklæringer er væltet ind, siden den tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) åbent meldte ud, at hun stemmer mod Venstres burka-forbud.

Den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer (V) får støtte fra Venstres bagland, selvom hun trodser Lars Løkke og resten af partiet på Christiansborg.
Den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer (V) får støtte fra Venstres bagland, selvom hun trodser Lars Løkke og resten af partiet på Christiansborg.

Den tidligere miljøminister Eva Kjer Hansen (V) trodser Lars Løkke og resten af partiet på Christiansborg. Alligevel får hun masser af opbakning fra Venstres bagland.

Det viser den tidligere ministers indbakke, som er blevet bombarderet med støtte-erklæringer, siden hun åbent meldte ud, at hun er den eneste, som stemmer mod et burkaforbud i det liberale parti.

- Jeg er glad for, at rigtig mange mennesker har skrevet eller ringet til mig. Jeg oplever, at jeg repræsenterer en del af Venstre, der som mig synes, at de fanatisk religiøse mennesker ikke skal have lov til at rokke ved de grundlæggende værdier i vores samfund, siger Eva Kjer Hansen.

Tak for at stå ved
Venstres linje er nu - i modsætning til tidligere - at partiet går ind for et udvidet maskeringsforbud, som blandt andet forbyder de muslimske klædedragter niqab og burka i offentligheden.

Det vil Eva Kjer og en stor del af baglandet dog ikke være med til, fordi det strider grundlæggende imod liberale værdier at forbyde en bestemt beklædning.

- Jeg er glad for, at der er komme så mange mails. Nogle er en længere forklaring og andre er kort med, at jeg har deres støtte. 'Tak for at du tør stå ved', og den slags, fortæller den tidligere V-minister.

27 pct. enig med Eva
Eva Kjer er dermed blevet fanebærer for den del af Venstre, som ikke mener, at staten skal blande sig i, hvilket tøj, folk har på. Og det er en ganske stor del, viser en rundspørge, som Berlingske har lavet.

I en rundspørge til Venstres byrådsmedlemmer – herunder borgmestre – erklærer 53 pct. af 259 respondenter sig som tilhængere af et burkaforbud i det offentlige rum.

Men der er et stort mindretal. 27 procent af de kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i rundspørgen, er modstandere af et decideret forbud.

- Vi har brugt lang tid på det i gruppen, og det er klart, at det også kører videre i baglandet. Jeg tror, at jeg repræsenterer en del i Venstres bagland, som deler mine synspunkter, fortæller Eva Kjer.

- Hvor er støtten kommet fra?

- Det er geografisk spredt, det er unge og gamle, det er nye medlemmer og medlemmer gennem lang tid.

- Har der været nogle kritiske røster i indbakken?

- Jeg må selvfølgelig sige, at jeg for eksempel har fået en, som skriver, at han har meldt sig ud på grund af mine synspunkter.

- Jeg får også nogle, som skælder ud og synes, at jeg skulle holde min mund.

Eva Kjer Hansen er dog ikke glad for, at hun nu er blevet bannerfører for modstanden mod Venstres egen politik. Det er dog nødvendigt, forklarer hun.

- Jeg er på en måde ked af det, fordi jeg ikke har behov for at skabe splittelse, men det her går mit hjerte for nært. Det rammer mig i min inderste sjæl, og derfor er jeg nødt til at sige fra, siger Eva Kjer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen