Eva Kjer trodser Løkke: 'Sender et underligt signal'

Den tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen håber, at man i 2017 vil indse, at det var en fejl at indføre et uddannelsesloft

Eva Kjer Hansen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Eva Kjer Hansen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Før jul vedtog regeringen sammen med stemmer fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet at ændre reglerne, så mulighederne for at tage mere end én uddannelse fremover er indskrænket. Det såkaldte uddannelsesloft.

Under en måned senere møder lovændringen imidlertid stor intern kritik fra Venstres folketingsmedlem Eva Kjer Hansen, der så sent som for et år siden var minister i Lars Løkke Rasmussens mindretalsregering.

I et indlæg på Facebook kommer hun med skarp kritik af lovændringen.

- Ændringen vil give en besparelse på 300 millioner kroner ud af et offentligt budget på over 1000 milliarder kroner. Det svarer til en tredjedel af en promille.

- Det er et meget lille økonomisk bidrag, der findes ved at indføre et loft over uddannelser. Signalværdien er til gengæld voldsom. I juledagene har jeg mødt et utal at unge mennesker, der bekymret har spurgt ind til konsekvenserne, skriver hun blandt andet.

- Vores vigtigste råstof i Danmark er uddannelse. Vi har ikke brug for, at danskerne uddanner sig mindre. Tværtimod skal de uddanne sig mere. Og det bliver kun vigtigere i de kommende år.

- Tilbage står at vi med denne begrænsning i det danske uddannelsessystem sender et underligt signal til de unge, der med rette er bekymrede for, om de får valgt rigtigt første gang, skriver Eva Kjer Hansen.

Hun håber, at andre politikere vil indrømme, at det var en fejl, så der kan rettes op på det i 2017, skriver hun.

- Mit store politiske ønske for 2017 vil være, at vi tør indrømme, at vi laver fejl, og at vi vil have modet til at rette op det.

Udmeldingen får opbakning fra et andet medlem af Venstre. Fatma Øktem har tidligere siddet i Folketinget for regeringspartiet.

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) mener modsat, at uddannelsesloftet er et glimrende lovforslag, og det har en god balance.

- Vi er et liberalt parti i Venstre, og vi har plads til at være uenige og være konstruktivt uenige, og det, synes jeg, er godt.

- Venstres holdning her er meget klar. Vi har et samfund, hvor vi betaler for hinandens uddannelse, siger han.

132 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere