Få fadbamser: Så stram er Statsministeriets alkohol-politik

Statsministeriet tillader kun, at der bliver serveret begrænsede mængder øl og vin ved særlige lejligheder

Lars Løkke i Forsvaret Challenger-fly. Foto: Jan Sommer
Lars Løkke i Forsvaret Challenger-fly. Foto: Jan Sommer

Statsministeriets alkoholpolitik efterlader absolut ikke de store muligheder for fest og farver.

Faktisk må der kun serveres vin og øl ved særlige lejligheder og i begrænset omfang. Med det menes repræsentative arrangementer, hvor ministeriet er vært, og ved arrangementer for ministeriets medarbejdere så som ved receptioner, udstillinger og foredrag.

Det skriver BT på baggrund af en aktindsigt, avisen har fået i et notat om Statsministeriets alkoholpolitik fra 2002.

Statsministeriet tillader også, at der kan nydes et glas vin i forbindelse med åbnings- og afslutningsdebatter i Folketinget, hvis ministeriets medarbejdere er beordret på overarbejde. Desuden må man ved specielle lejligheder og ud fra et 'socialt hensyn' nyde en 'fyraftensøl' eller et glas vin til frokosten, hedder det ifølge BT i notatet.

Her bliver det desuden slået fast, at en overdreven brug af alkohol, der fører til, at arbejdsindsatsen nedsættes, eller at det sociale klima påvirkes i negativ retning, ikke kan accepteres.

Anseelige mængder alkohol
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan der ifølge bilag flere gange er blevet serveret anseelige mængder alkohol, når Lars Løkke Rasmussen fløj med Forsvarets Challenger-fly i hans tid som statsminister.

Eksempelvis blev der på en eftermiddags-flyvning hjem fra Italien i gennemsnit faktureret cirka seks genstande per deltager fra Statsministeriets delegation.

En række kilder har imidlertid fortalt til Ekstra Bladet, at embedsmændene i høj grad holdt igen med alkoholindtaget om bord på flyet, og at der er tradition for, at det er statsministeren, der bestemmer, hvad der skal drikkes.

Løkke ombord på Challenger-flyet (foto: Jan Sommer) Dansk politik - 2. mar. 2015 - kl. 21:14 Nye Løkke-bilag: Flydruk i arbejdstiden

Foto: Ernst van Norde Dansk politik - 3. mar. 2015 - kl. 06:00 Løkke fejrede topmøde på flyet: Fem flasker vin og seks øl

Som reaktion på Ekstra Bladets historier skrev Løkke på sin Facebook, at det var kutyme, 'at vi på hjemflyvninger om aftenen har fået et måltid mad og et par glas vin.'

Imidlertid viste bilag også, at der var blevet faktureret tre flasker vin i forbindelse med en udrejse til Bruxelles.

Foto: Jan Sommer Dansk politik - 4. mar. 2015 - kl. 07:09 Nye fly-bilag: Du glemte noget, Løkke

Kan man arbejde efter seks øl? Ekstra Bladet tester i denne video.

120 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere