Få overblikket: Det gør politikerne ved deres fede pension

Claus Hjort Frederiksen vil hæve politikernes pensionsalder, men ellers ikke ændre på den lukrative ordning. Den plan får den blandet modtagelse på Christiansborg

Politikerne på Christiansborg er ikke just enige om, hvad der skal gøres ved deres pensionsordning (foto: Jacob Ehrbahn)
Politikerne på Christiansborg er ikke just enige om, hvad der skal gøres ved deres pensionsordning (foto: Jacob Ehrbahn)

Politikernes egne løn- og pensionsvilkår skaber igen debat på Christianborg.

Baggrunden er Ekstra Bladets afsløring af, at regeringen med finansminister Claus Hjort Frederiksen i spidsen ønsker at hæve politikernes pensionsalder, men ellers bevare den nuværende pensionsordning. En ordning den såkaldte vederlagskommission tidligere på året betegnede som ’helt ekstremt lukrativ’.

Finansministerens pensions-planer får en meget blandet modtagelse blandt de andre partier på Borgen. Herunder kan du se, politikerne siger til sagen:

(Foto: Polfoto/Miriam Dalsgaard)
(Foto: Polfoto/Miriam Dalsgaard)

Jonas Dahl, gruppeformand, SF:

- Det er skuffende, at regeringen ikke lægger op til en reform af pensionsdelen. Der er ingen grund til, at man som folketingsmedlem skal have nogle specielt gunstige regler - også selv om pensionsalderen skulle blive normaliseret.

(Foto: Lars Krabbe)
(Foto: Lars Krabbe)

Henrik Sass Larsen, gruppeformand, Socialdemokraterne, oplyser, at han vil se et samlet udspil fra regeringen, før han vil kommentere sagen.

(Foto: Polfoto/Jens Dresling)
(Foto: Polfoto/Jens Dresling)

Simon Emil Ammitzbøll, politisk ordfører, Liberal Alliance:

- Vi er glade for, at man vil hæve pensionsalderen. Det har vi argumenteret for i lang tid. Men vi havde gerne set, at man laver en ordning, hvor man sætter pensionen ned og lønnen op. Vi er indstillede på at følge vederlagskommissionens anbefalinger til punkt og prikke.

(Foto: Polfoto/Jan Unger)
(Foto: Polfoto/Jan Unger)

Pernille Skipper, Enhedslisten:

- Hvis det ender sådan, er det langtfra tilstrækkeligt - så er det et forsøg på at lave et hold kæftbolsje. Det er små bitte justeringer af noget, der indeholder de mest åbenlyse urimeligheder.

(Foto: Polfoto/Finn Frandsen)
(Foto: Polfoto/Finn Frandsen)

Martin Lidegaard, finansordfører, de radikale:

- Vi er 100 procent for. Vi har hele tiden kæmpet for, at politikerne skulle have præcis den samme pensionsalder som alle andre danskere.

(Foto: Peter Klint)
(Foto: Peter Klint)

Josephine Fock, finansordfører, Alternativet:

- Pensionen skal være sammenlignelig med andre grupper i samfundet - både hvad gælder alder og økonomi.

(Foto: Polfoto/Claus Bonnerup)
(Foto: Polfoto/Claus Bonnerup)

Peter Skaarup, gruppeformand, Dansk Folkeparti:

- Vi synes, at man skal lave om på ordningen og gerne samle et flertal uden om regeringen for det. Pensionen stiger for meget og for hurtigt. Det skal minde mere om andre danskeres pensionsordning, siger Peter Skaarup, der gerne ser, at politikerne kommer på en arbejdsmarkedspensionsordning, som den mange dansker er på.

De konservatives pressetjeneste oplyser, at partiet ikke har nogen kommentarer.

45 kommentarer
Vis kommentarer