Får tæv af Venstre-bosser: 'Ikke for smart, Kristian'

Venstres gruppeformand Søren Gade og finansminister Claus Hjort bryder nu tavsheden om Kristian Jensens fornyede udmelding om at ville være formand i Venstre

Claus Hjort Frederiksen og Søren Gade. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Claus Hjort Frederiksen og Søren Gade. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Debatten om Lars Løkke Rasmussens efterfølger i Venstre ulmer videre, efter Kristian Jensen i et interview i Jyllands-Posten i søndags udtalte, at han var klar til at træde op ’på den øverste skammel’ og overtage formandsposten i venstre.

Og nu bryder topfolkene i Venstre tavsheden om debatten internt i regeringspartiet. Således kritiserer både finansminister Claus Hjort Frederiksen og gruppeformand Søren Gade Kristian Jensens udmelding.

- Det er ikke for smart, lyder det tørt fra Claus Hjort Frederiksen før Venstres gruppemøde tirsdag.

Han bakkes op af gruppeformanden:

- Der jo ikke nogen tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen er formand i Venstre. Og det er han, til solen brænder ud. Og så er der en anden situation, når solen er brændt ud, siger Søren Gade tirsdag formiddag til TV2 News.

Se også: Engell om formandssnak: Løkke opfører sig underskudsagtigt

Gade indrømmer også, at Jensens udmelding er træls, da den puster nyt liv i formandssnakken:

- Jamen, det er jo selvfølgelig træls sagt på jysk. Vi har en formand, og vi har en statsminister. Og ham er vi glade for, og han er forhåbentlig både formand og statsminister i rigtig mange år. Så har vi en næstformand, der gerne vil være statsminister og formand på et tidspunkt. Og det er jo ikke overraskende.

- Hvorfor er den her debat træls?

- Jamen det er den, fordi nu står vi her og taler om det en gang mere.

Tidligere på dagen kaldte politisk ordfører Jacob Ellemann-Jensen det for 'fuldstændig uaktuelt' at tale om formandsposten i Venstre.

Formandsopgør

Stridighederne mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen kulminerede under formandsopgøret i forsommeren 2014, hvor Løkke var et mulehår fra at ende i kampvalg mod Jensen. Det skete, efter Ekstra Bladet havde afsløret Lars Løkkes indkøb af tøj for 152.000 kroner på Venstres regning, hvilket fik partibaglandet til at gå i oprør.

1 af 2 (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Claus Hjort Frederiksen og Søren Gade. (Foto: Jacob Ehrbahn)
97 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere