Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder
annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil
fortsætte?
(En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere
her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal
overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at
annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar
nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge
annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en
uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel
indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der
foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Facebook-vrede mod Tulle: Morten fik kniv i ryggen
DF-formand Kristian Thulesen Dahl får heftig kritik på sin Facebook-profil efter fængselsdommen til Morten Messerschmidt
Se hvad Joachim B Olsen mener om Messerschmidts fremtid i Dansk Folkeparti her
Annonce:
Følger PolitikFølg Politik
En storm af vrede vælter ind over Kristian Thulesen Dahl på Facebook, efter DF-formanden omtalte dommen mod Morten Messerschmidt.
Det viser Ekstra Bladets gennemgang af 200 kommentarer på Kristian Thulesen Dahls opdatering. Helt op mod 70 procent af kommentarerne er kritiske.
Særligt DF-ledelsens behandling af Morten Messerschmidt vækker stærke følelser, og omkring hver tredje kommentar kritiserer netop dette.
'Du især bakkede ikke din "ven" op, da du er/var så bange for, at du måtte vige formandsposten for en dygtigere og ikke mindst meget intelligent mand. Føj!,' skriver Birthe Holm, der har fået 99 likes.
'Han fik kniven i ryggen af sit eget parti føj, jeg har stemt på DF altid, men det blir ihvertfald ikke DF der får min stemme næste gang med den måde i behandler jeres egne på,' skriver Line Rostgaard Dupont.
Annonce:
'Forstår ikke jeres bag angreb på Morten, mig har I tabt,' skriver Katrine B. Rasmussen, der har fået 77 likes.
'Det er jo heller ikke let når ens egen stikker knive i ryggen på én Det kommer at koste stemmer at stikke sine egne ,' skriver Henrik Josiassen.
'Hvor fanden var din opbakning til din næstformand Jeg har været medlem i DF i mange år, det slutter lige NU, hvis ikke du/ i, i hovedbestyrelsen bakker jeres næstformand op i landsretten…. Hvad er i for nogle mennesker…. ,' skriver Lars Christiansen.
'Så fik vi endelig set dit sande jeg, Tulle. Tænk, at smide en rival under bussen,' skriver Charlotte Vestergaard.
Flere eksempler på vrede mod DF-formanden
''Tænker på at det ikke må være nemt at stå alene i DF gruppen med sådan anklage, han er en god politiker og har fortjent bedre...', skriver Britt Ohlfeldt Leth.
'Har stemt på DF lige siden det blev oprettet - men med din og Peter s ligegyldighed over for Morten - ser jeg jer som nogle stupide narrehatte som bare klamrer jer til en videre gang på Borgen hvor er i EU regi er i blevet underdanige lotteriludere -hvor mange har i EU ikke brugt større beløb --uden tiltale --nej Morten blev ofret fordi at du kan høre Fenrisulven glamme', skriver Jon Filsø.
'Hold nu op, det er du jo godt tilfreds med da din plads så er sikret lidt endnu. Du er desværre blevet en levebrødspolitiker som de fleste derinde og det her udskyder jeres totale fald lidt, men næste valg bliver en gyser for jer, tænker i kommer tæt på spærregrænsen hvis Morten også bliver dømt i landsretten ', skriver Kenneth Mølleskov Pedersen.
'Øh hvor var i henne og støtte ham i gik imod ham skammeligt', skriver Marianne Illum.
'Uha, hvor du kan, nu retten har talt . Partiet har kendt til hele sagen siden 2016, og alligevel bakker i ikke M. M. Op !! En ting er sikker. Morten har min stemme 100% men det har ledelsen, du, Skårup mm ikke !!' skriver Connie Kaus.
'Sender mange varme tanker til Morten Messerschmidt. Jeg står 100% bag ham. Ham kan vi bare simpelthen ikke undvære i DF. Men hvor var støtten til ham i DF ', skriver Hanne Mulbak.
'Det var da heldigt for dig hva? Nu kan du forsætte med at køre partiet i graven', skriver Jan Jørgensen.
'Stemmer ikke på jer mere .efter jeres angreb på Morten .eneste med nosser jeres parti', skriver Pernille Blounsø.
'Er skuffet over jeres manglende opbakning til MM.... Må ser hvor det føre hen.' skriver Lilian Torngaard.
'Hvor er jeg træt af dig som formand og gruppeformanden ligeså. Hvor var jeres opbakning??? Morten M. er for dygtig til jer to, derfor jeres måde at være på', skriver Bente Fredgaard.
'Tænk at stikke én af dine egne i ryggen alene for at klamre dig til de offentlige kasser lidt længere. Yikes', skriver Dennis Hansen.
'Fuld opbakning til MM herfra og jeg er dybt skuffet over den manglende opbakning fra jer i toppen af DF Må heller tie med mere', skriver Linda Nørbygaard Friis.
'Jeg er færdig med df så længe dig og peter er i ledelsen i burde støtte ham', skriver Kristen Højgaard.
'Dømt skyldig, ja for alle hans partifæller stak ham i ryggen i stedet for at støtte ham. Jeg hår alle jer ikke får stemmer nok til at i kommer i folketinget efter det kommende valg', Lis Djurhuus Andersen.
Tulles rolle i skandalen? Andre kommentarer fokuserer på DF-formandens egen rolle i sagen om EU-svig og dokumentfalsk, der udløste seks måneders betinget fængsel i byretten til Morten Messerschmidt.
Annonce:
'Jeg er faktisk langt mere interesseret i om hvornår at jer som vidnede og vidste besked i to år skal i retten for ikke at have fortalt sandheden den som tier er jo lige så skyldig,' skriver Trine Rasmussen, hvilket gav 55 likes.
'Desværre siger du?' Mange reagerer også med skarpe ord på Kristian Thulesen Dahls brug af vendingen 'Morten blev desværre kendt skyldig.'
'Desværre siger du? I smed ham under bussen og specielt dig…. Ja dig. Du er pisse bange for ham. Han er nemlig både mere appetitlig og væsentlig dygtigere end dig. I skulle skamme jer……', skriver Michael Parris, der har fået 155 likes for bandbullen.
'Man kan undre sig over, hvorfor du skriver desværre? Du og Peter Skaarup må da have set, at der er kommet knap 100.000 kr ind på kontoen? I kunne vel have slået en ring om ham og forsøgt hjælpe ham i stedet for at dolke ham i ryggen, I var jo trods alt med til at bruge pengene på jeres sommergruppemøde i Skagen,' skriver Susie Withen Post.
Annonce:
'Hvorfor skriver du desværre. Dig og Per Skårup fik jo slagtet guldkalven. Jeg har stemt på jer alle år. Men det gør jeg ikke mere. Fint i støtter op om Inger Støjberg, men ikke om en af jeres. Det forstår jeg ikke. Er så rasende over det,' skriver Linda Bartholdy Frandsen.
Morten ved roret Den med flest likes - 221 - til Thulesen Dahls opdatering er en kommentar om, hvorvidt DF-formanden overhovedet skal så tvivl om Morten Messerschmidts fremtid.
'Fortsætte ?? Morten er nok den mest intelligente mand i har i partiet. Ham har I sku ikke råd til at miste. Tænk hvad I kunne opnå med ham ved roret,' skriver Klaus Okholm.
En anden meget populær kommentar - 106 likes - kredser om samme kritik.
'Tulle, du er sgu så falsk... Du håber jo bare at bevare din post...I er jo pisse bange for Der er en der er klogere end jer... Ryger Morten. Tror jeg sgu DF.. Ryger....,' skriver Erik Holmgaard.
'Falliterklæring' En stor del af kritikken - omkring 20 procent - handler om DF-formandens formulering om, at 'man uskyldig, indtil det modsatte er bevist', og 'resultatet' først findes i landsretten.
Annonce:
'Ikke korrekt, han er nu dømt skyldig af en dansk ret, så det er han indtil en anden og højere ret måske omstøder eller stadfæster den dom,' skriver Niels Blok.
'Der er simpelthen noget, jeg ikke forstår. Please enlighten me. Har retten i Lyngby ikke netop afsagt dom om, at han IKKE er uskyldig? Hvad blev der egentlig af DF som lov- og ordenparti? Gælder det kun, når det ikke er egne rækker?' skriver Knud Løkke Rasmussen.
Artiklen fortsætter efter videoen ...
Sådan her så det ud, da Messerschmidt blev dømt i Retten i Lyngby. Dommen blev læst op af retsformand Søren Holm Seerup.
'Så du vil ikke anerkende byrettens ord…godt nok en falliterklæring fra en folkevalgt. Mon det også gælder for andre dømte du har den holdning …eller er det kun Messerschmidt som skal have særstatus i retsvæsnet …' skriver Eva Thrane.
'De gange, en Levakovic er blevet dømt og har anket, har du vist ikke været hurtigt ude og fortælle folket, at han var uskyldig indtil ankesagens afgørelse, så lad nu være med at manipulere,' skriver Sissel Schmidt.
Annonce:
Ganske få af kommentarerne - omkring 10 procent - bakker op eller roser DF-formanden.
Kristian Thulesen Dahl ønsker ikke at knytte en kommentar til de mange vredesudbrud på hans opdatering om dommen.
Det var en enig domsmandsret, som idømte Morten Messerschmidt seks måneders betinget fængsel i sagen, som Ekstra Bladet startede i sin tid.
- Min klient nægter sig skyldig i begge forhold. Påstanden er derfor frifindelse, siger Peter Trudsø, forsvarer for Morten Messerschmidt.
6. august
Den tidligere generalsekretær for Meld Michaël Verbeke fortæller via video, at han troede, at EU støttede en ren EU-konference i 2015, ikke et sommergruppemøde.
- Nej, jeg vidste ikke, at det lå samtidigt. For som det kan ses (fra mails sendt til ham, red.), så var det for mig en europæisk konference, siger han.
9. august
DF-formand Kristian Thulesen Dahl og DF-gruppeformand Peter Skaarup fortæller, at de ikke erindrer, at der var en EU-konference i forbindelse med sommergruppemødet i Skagen.
- Jeg havde ikke en Meld-konference på tapetet de tre dage. Det havde jeg ikke, siger Peter Skaarup.
10. august
Flere både nuværende og tidligere medlemmer af Folketinget for DF siger, at de heller ikke mindes, at der var et særskilt EU-arrangement i forbindelse med sommergruppemødet i Skagen i 2015.
- Jeg deltog på Dansk Folkepartis sommergruppemøde. Som jeg ser det, var der ikke noget separat møde eller konference med Meld, siger Bent Bøgsted (DF).
- Det har været skiltet meget dårligt, hvis jeg har været til Meld-konference. Jeg opfattede, at jeg deltog i et DF-sommergruppemøde, siger Kim Christiansen (DF).
13. august
Anklager Andreas Laursen siger i retten, at Morten Messerschmidt godt vidste, at han skrev under på den falske kontrakt med Color Hotel Skagen, hvor Jeanie Nørhave skrev under for hotellet og Messerschmidt for Meld.
- Vi har hørt meget om, hvordan tiltalte skriver under i blinde på ting, som folk, han stoler på, lægger foran ham. Man får en fornemmelse af, at han intet ser.
- Men han er jo ingen maskine, zombie eller har bind for øjnene. Jeanie Nørhaves navn står lige ved siden af, hvor han har skrevet under, siger Andreas Laursen.
Senioranklager Rasmus Maar Hansen oplyser i retten, at anklagemyndigheden vil have "ikke under" seks måneders fængsel til Morten Messerschmidt, for svig med EU-midler og dokumentfalsk.
Forsvarer Peter Trudsø siger, at Morten Messerschmidt ingen grund havde til at svindle, da det kunne betyde enden på hans politiske karriere.
- Jeg kan ikke få øje på noget motiv. Det udelukker jo intet i denne verden, men det gør det mindre sandsynligt, at Morten skulle have gjort det.
- Der er ikke skyggen af et motiv, siger Peter Trudsø.
Sådan kan han ryge ud af Folketinget
Hvis Morten Messerschmidt bliver dømt ved Retten i Lyngby, risikerer han at miste sin plads i Folketinget.
Men først skal hans sag være helt færdigbehandlet i retsvæsnet. Derfor vil en anke af en eventuel dom udskyde al snak om hans plads i Folketinget.
Fristen for anke er 14 dage. Både for den dømte og anklagemyndigheden.
I tilfælde af endelig dom bliver det op til Udvalget til Valgs Prøvelse at udarbejde en betænkning, der bliver sendt til afstemning i Folketingssalen.
Der kræves simpelt flertal for at stemme en MF'er ud i kulden.
Det er historisk set sket meget sjældent, da medlemmer af Folketinget, der risikerer at ende i denne situation, oftest trækker sig frivilligt.
* Arnold Chr. Normann, 1972:
Den radikale politiker Arnold Chr. Normann blev stemt ud af Folketinget i 1972. I september 1971 kolliderede han under en overhaling med en anden bil ved Kvistgård i Nordsjælland. To blev dræbt og tre kvæstet i ulykken, som han havde hovedansvaret for.
I efteråret 1972 blev han i Østre Landsret frakendt retten til at køre bil i to år samt idømt 30 dages hæfte.
November samme år blev han stemt ud af Folketinget med stemmerne 88 for og 70 imod. Fem undlod at stemme.
* Mogens Glistrup, 1983 og 1984:
Mogens Glistrup blev stemt ud af Folketinget i 1983 og 1984.
I 1983 blev han i Højesteret idømt tre års fængsel for skattesvig.
Han blev stemt ud af Folketinget 1. juli 1983 med 128 stemmer for, 22 imod og 29 fraværende.
Mogens Glistrup var stemt ud, men havde ikke mistet retten til at stille op igen. Derfor stillede han fra fængslet op til valget i januar 1984, hvor han blev valgt ind.
Han kunne derfor - med sin immunitet som folketingsmedlem - forlade fængslet 16. januar. Allerede 6. februar stemte 139 medlemmer af Folketinget dog for at erklære Glistrups valg ugyldigt. Han måtte derefter tilbage til fængslet.
* Hugo Holm, 1990:
Hugo Holm kom i Folketinget for Fremskridtspartiet i 1988 som suppleant for Pia Kjærsgaard, der havde været ude for en trafikulykke. Efterfølgende erstattede han et andet medlem permanent. I 1989 blev han løsgænger efter interne konflikter.
Hugo Holm blev i 1990 idømt seks måneder fængsel for vold, forsøg på bedrageri, falsk anmeldelse og spritkørsel.
Det blev han efter en bizar episode i 1989, hvor han beskyldte et par, han havde givet et lift, for at have stjålet en større mængde kontanter fra ham.
Han tævede herefter det ene medlem af parret og anmeldte tyveriet til sit forsikringsselskab. I december samme år blev han taget for at køre med en promille på 1,92.
Et enstemmigt Folketing stemte ham i november 1990 ud af Folketinget.