Fadæse for Mette F: Kun 17 mødte op til tale

VIA University College Aarhus lagde torsdag lokaler til, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, skulle holde en tale. Her mødte 15 studerende og to lærere op for at høre formanden

Socialdemokraternes Mette Frederiksen er vant til at tale til store forsamlinger. Her taler hun til 1. maj. Foto: Jens Dresling
Socialdemokraternes Mette Frederiksen er vant til at tale til store forsamlinger. Her taler hun til 1. maj. Foto: Jens Dresling
Følg Politik

Et stort anlagt arrangement i Aarhus havde torsdag eftermiddag Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som taler.

Her skulle partilederen tale om uddannelse foran et publikum bestående af studerende, pædagoger, lærere og socialrådgivere.

Til anledningen havde VIA University College Aarhus stillet et kæmpe auditorium til rådighed for formanden. I salen var der plads til, at 500 tilskuere kunne høre Mette Frederiksen fra talerstolen.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Men det var åbenbart småt med interessen for arrangementet torsdag eftermiddag i Aarhus.

Kun sølle 15 studerende og to lærere mødte i den store sal.

Talte i kantinen
Eftersom deltagerantallet var begrænset, skyndte arrangøren sig at rykke væk fra det store auditorium med plads til 500.

Her valgt man i stedet professionshøjskolens kantine, hvor man satte sig ved et langbord. Og her udspillede sig en lille, nærmest intim studiesamtale, skriver Århus Stiftstidende

- Vi skal rydde op i bureaukratiet og se på, om vi har lavet nogle strukturelle fejl i skolesystemet. For mange - især drenge - bliver enormt skoletrætte, måske fordi vi har indrettet skolen efter de akademiske hoveder, sagde Mette Frederiksen til den intime studiesamtale ifølge Århus Stiftstidende.

Mette Frederiksen havde inden besøget i Århus været på Egaa Gymnasium og Vestas i sin røde kampagnebus fulgt af folketingsmedlem Jens Joel (S) og en presserådgiver.

Uden for skoletid
Partilederen var sat i stævne kl. 15.00 og havde partilederen sat en time af til de 17 personer i Aarhus.

Formanden for de Studerendes Råd, Sofie Villadsen, havde en forklaring på, hvorfor der ikke var dukket flere op til det fornemme besøg.

- Det er nok fordi, det er efter skoletid, og vi har så mange arrangementer i forvejen. Men det var rigtigt hyggeligt, og vi følte os hørt og set af Mette Frederiksen. Og det er fedt, at hun tager fat i de to procents-besparelser. Nu håber jeg det ikke bare er valgkampsord, sagde Sofie Villadsen til Århus Stiftstidende.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind