Færre syrere end forventet søger om familiesammenføring

Danske politikere har talt om tusindvis af syriske familiesammenføringer i 2018. Men kun 54 personer har søgt.

Følg Politik

I flere år har de danske politikere advaret om, at der i 2018 ville komme en ny bølge af syriske flygtninge til Danmark.

Nu viser det sig dog, at antallet måske er markant lavere end forventet.

Det skriver Berlingske.

Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet var der tale om, at 11.000 nye flygtninge ville komme til landet som følge af familiesammenføringer.

Politikere - heriblandt Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl - har brugt bekymringen som argument for en strammere udlændingepolitik.

Årsagen til frygten var den beslutning, som et politisk flertal vedtog, da tusindvis af syriske flygtninge kom til Danmark i 2014:

Personer under midlertidig beskyttelsesstatus måtte vente tre år på familiesammenføring, efter at de havde fået opholdstilladelse. Forventningen var derfor, at mange tusind udskudte familiesammenføringer ville blive gennemført i 2018.

Men den første opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at bekymringen måske var ubegrundet.

I år er der i perioden fra 9. marts til 29. maj – godt tre år efter lovens ikrafttrædelse – blot givet 12 familiesammenføringer til flygtninge under de omtalte regler, skriver Berlingske.

Samtidig ligger der per 29. maj i år kun 42 ansøgninger om familiesammenføring for denne gruppe.

Samlet set er der altså tale om 54 familiesammenføringer.

Det fremgår af finansloven for 2018, at det forventes, at 1700 flygtninge i denne gruppe vil søge om familiesammenføring.

Et af de partier, der har brugt antallet af familiesammenføringer i 2018 som argument for en strammere udlændingepolitik, er Socialdemokratiet.

- Jeg var selv en af de bekymrede, for ministeriet vurderede, at der ville komme over 10.000 familiesammenføringer.

- Det har jeg brugt i debatter og sagt, at selv om asyltallet var faldet, stod vi over for en pukkel af familiesammenføringer, siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, der er positivt overrasket over tallene.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind