Fætter Højben-attitude: Her begår S-kandidat klassisk valgbrøler

Socialdemokraternes Leif Lahn Jensen spåede mandag, at S ville valget. Udenfor kategori ubegavet mener politisk kommentator Henrik Qvortrup

Henrik Qvortrup er hård ved Leif Lahn i dagens udgave af Borgen Unplugged. Hør hvorfor herunder
Henrik Qvortrup er hård ved Leif Lahn i dagens udgave af Borgen Unplugged. Hør hvorfor herunder

I valgkampens hedde kan hybris-effekten opstå for selv den bedste.

'Den er hjemme-fælden' har tidligere været hård ved de danske politikere. Bare spørg Uffe Ellemann-Jensen, der i 1998 mentalt allerede havde placeret sig foran statsminister-bordet.

Som bekendt vandt Poul Nyrup Rasmussen valget, og Uffe Ellemann-Jensen endte i stedet med at se mere end almindeligt dum ud.

Men det er ikke alle, der har lært af fortidens fejl. Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen (S), var nemlig mandag ude med en lignende melding.

- Selvfølgelig vinder vi valget, det har jeg aldrig været i tvivl om. Vi kan ikke andet nu. Vi har ikke de bedste modstandere, så vi kan ikke andet end at vinde, siger han til Politiko.

Hver mandag, onsdag og fredag under valget taler den politiske kommentator Henrik Qvortrup om de varmeste i valgkampen sammen med sin fætter i podcasten Borgen Unplugged, og mandag gik det hårdt udover Leif Lahn Jensen (S)

Dansk politik Helle undgår potentiel katastrofe - to gange  

Hvor dumt sagt er det på en skala fra 1-10?

- Det bryder jo skalaen, og jeg undrer mig over, at Uffe Elleman-Jensen ikke har sat dybere spor i dansk politik. Det burde være barnelærdom for alle, der vil ind i politik, at man skal undgå Fætter Højben-attituden.

- Det er udenfor kategori ubegavet, siger Henrik Qvortrup

Den politiske kommentator henviser til 'den er hjemme fælden' tilbage i 1998, hvor Uffe Ellemann-Jensen var lidt for hurtigt ude med profetierne om valgresultatet.

Leif Lahn Jensen har allerede selv været ude og trække sin spådom i land. Du kan høre analysen af Leif Lahn Jensens brøler efter 24 minutter og 40 sekunder.

Hør hele Borgen Unplugged-podcasten herunder:

 

3 kommentarer
Vis kommentarer