Fagforening: Besætningen må ikke drikke på Løkkes fly

Statsministeriet slår fast, at de i en periode betalte for både Løkke og følge samt fly-besætningens fortæring, men det gælder ikke øl og vin oplyser Centralforeningen for Stampersonel

Løkke ombord på Challenger-flyet. Hør Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, uddybe bilags-sagen her.

Forsvarspersonalet om bord på Challenger-flyene har ikke drukket alkohol om bord på Lars Løkkes flyvninger som statsminister.

Det må piloter og stewarder overhovedet ikke, når de er i tjeneste, slår Centralforeningen for Stampersonel fast over for Ekstra Bladet.

- Det er overhovedet ikke tilladt at drikke alkohol i Forsvaret. Det er uanset, om det er i fly eller kampvogn, siger kommunikationsrådgiver i Centralforeningen for Stampersonel Helle Kolding til Ekstra Bladet.

- Så der er ikke nogen piloter eller stewarder om bord på Challenger-flyene, der har drukket alkohol?

- Nej, når man er i tjeneste, er det ikke tilladt. Der er helt klare regler, der siger, at det ikke er tilladt.

- Har der været nogen sager, hvor I har haft problemer med piloter eller stewarder om bord på Challenger-flyene, fordi de alligevel havde drukket alkohol?

- Nej, det kender jeg ikke til. Men der har somme tider været nogle berusede gæster om bord, siger hun og fortæller, at det dog ikke er noget, der foreligger konkrete sager på.

Statsministeriet har derimod betalt for anden fortæring, som personalet om bord har spist eller drukket.

'Som Statsministeriet allerede har oplyst over for Ekstra Bladet i forbindelse med afgørelsen af aktindsigtsanmodningen, afspejler fakturaerne fra Forsvaret vedrørende statsministerens flyrejser ikke alene statsministerens og dennes delegations fortæring,' skriver Statsministeriet til Ekstra Bladet.

Her henvises der til, at Statsministeriet udover forplejningen til Løkke og hans hold også har betalt for besætningens forbrug. Det fremgår af Ekstra Bladets aktindsigt i flybilagene. Det fik Statsministeriet til i 2012 at ændre praksis.

Om bord på Challenger-flyet er der typisk en besætning på to piloter og en steward eller stewardesse ansat i Forsvaret.

Lars Løkke Rasmussen ses her ombord på Forsvarets Challenger-fly. (Foto: Jan Sommer) Politik Se Løkke-bilagene: Flydruk i arbejdstiden

Lars Løkke Rasmussen (Polfoto) Dansk politik - 2. mar. 2015 - kl. 23:23 Løkke på Facebook: Vi drak 'et par glas vin' til maden

Betalte for åbnede flasker

Forsvaret bekræfter endvidere, at de flasker vin, Statsministeriet betalte for under Lars Løkkes tjenesterejser i Forsvarets Challenger-fly, rent faktisk også er blevet åbnet om bord.

- Brugerne blev bl.a. faktureret for den del af den medbragte forplejning, der ikke kunne anvendes på efterfølgende flyvninger, enten pga. begrænset holdbarhed, eller fordi der f.eks. var tale om åbnede, men ikke nødvendigvis konsumerede flasker vin.

Sådan skriver Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som er den ansvarlige myndighed for bilagene, i en mail til Ekstra Bladet.

95 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere