Annonce:
Annonce:

Fedt roadtrip: - Betal selv, minister!

Dansk Folkeparti kræver nu, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen redegører for, hvorfor hun ikke selv betalte for private udgifter på sit roadtrip i USA

Annonce:
Følg Politik

Der må være en grænse. Betal selv, Ane Halsboe-Jørgensen!

Det er budskabet fra Dansk Folkepartis kulturordfører Dennis Flydtkjær, efter Ekstra Bladet torsdag har afsløret, hvordan kulturministeren i marts tog på roadtrip i USA delvist betalt af skatteborgerne.

Det skete i forbindelse med ministerens besøg i Californien for at overvære Oscar-showet, og her valgte hun at tage på delvist skattebetalt roadtrip på den verdenskendte rute langs Stillehavet.

Samlet har de danske skatteborgere betalt over 30.000 kroner for dagene, og det undrer kulturordføreren, der nu kræver en redegørelse for, hvorfor hun ikke selv betalte for private udgifter på sit roadtrip i USA.

- Der må være en grænse for, hvordan man kan misbruge andre menneskers penge, og den grænse er helt klart overskredet, når det er privatforbrug.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær kræver svar. Foto: Jonas Olufson
Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær kræver svar. Foto: Jonas Olufson
 

Annonce:

- Hvis kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil tage til Californien og føre sig frem i Beverly Hills på luksushoteller og restauranter så skal hun da bare gøre det. Hun får en god løn – men én ting er sikkert - skatteyderne skal ikke betale for det, siger Dennis Flydtkjær til Ekstra Bladet.

Samtidig opfordrer han til, at kulturministeren bør lægge et program frem, så vi kan få indsigt i, hvad hun lavede i USA.

- Kulturområdet må efterhånden have verdensrekorden i misbrug af offentlige midler. Hvis kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har rent mel i posen, så kan hun da bare fremlægge sit program. Hvorfor gør hun ikke bare det?

- Jeg har ikke et problem med, at man tager en fridag på en arbejdsrejse, men så skal man naturligvis selv betale udgifterne den dag, siger Dennis Flydtkjær til Ekstra Bladet.

Du kan læse alt om Ekstra Bladets afsløring og se bilag fra ministerens tur til USA her.

Minister: Roadtrip helt inden for skiven

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen mener, at dagene i Californien inden Oscar-showet og den tidlige ankomst for at aflevere et brev fra regeringen til Facebook og YouTube var helt på sin plads.

- Vi har en techambassadør i Californien, der afleverede brevet til at andre techvirksomheder. Hvorfor skulle du aflevere lige til Facebook og YouTube?

- Heldigvis har vi en dygtig ambassadør, der på daglig basis løfter denne her opgave. Men det er vigtigt, at vi som regering tager de dialoger på det niveau, vi skal gøre. Vi lykkedes med at få en åben og ærlig dialog omkring den regulering, jeg synes er nødvendig.

- Kunne det ikke bare være sendt som brev?

- Vi er det første land, der officielt anmoder om større åbenhed. Men vi i den sammenhæng havde vi nogle spændende og vigtige møder.

- Så det var tiden værd?

- Jeg havde nogle gode møder. Men jeg vil godt afvente at se, om man også gør det rigtige og ikke bare siger det rigtige. Så der er brug for opfølgende dialog.

- I vælger at roadtrippe fra San Fransisco til LA. Hvorfor ikke flyve?

- Vi kunne vælge mellem at køre og så flyve. Uanset hvad, var det en transportdag mellem nogle mødedage.

- Min rådgiver og jeg valgte at køre de 800 kilometer. Det er en rigtig flot tur. Og uanset hvad havde det været en transportdag. Så vi valgte bilen.

- Det tager 1,5 time at flyve, så havde man vel haft tid til at arbejde for resten?

- Der var ikke møder. Altså, havde der været vigtige møder, som vi kunne have nået, så havde jeg prioriteret det. Men sådan så kalenderen ikke ud.

- Så det var helt inden for skiven?

- Ja, fuldstændig.

- Dagen efter går med morgenmad med Susanne Bier og et uformelt event hos Dansk Filminstitut.

- Det var i relation til udviklingen af dansk film og de streamingtjenester, der fylder mere og mere. Jeg benyttede mig af muligheden for at have samtaler med dem, der ved mest om det, og gå klogere derfra.

- Blandt andre Susanne Bier, der var i Los Angeles og som heldigvis i sin travle kalender tog sig tid til at mødes. Men der var forskellige møder og samtaler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: