Annonce:
Annonce:

Feminister: - Vi vil reclaime ordet luder

Kvinderne bag den nye 'fjerde bølge feminisme' fortalte til Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro, at de vil opdrage mænd og reclaime ordet luder

Ekstra Bladet fangede pigerne efter debatten til en snak om deres feminisme og kroppe. Video: Christian Ørtoft
Annonce:
Følg Politik

Tre kvinder i høje hæle, gennemsigtige kjoler og blottede barme indtog Ekstra Bladets scene på Folkemødet med storm. Kjolerne blafrede i vinden og håret ligeså, da Ekstra Bladets chefredaktør bød dem velkommen til en debat om sexede feminister.

Foran scenen havde et par hundrede mennesker samlet sig i Allinges aftensol. På allerforreste række sad tre ældre mænd med en stor fadøl i hånden, og øllet fik de galt i halsen fra start.

- Vi vil reclaime ordet luder, siger Ekaterina Krarup Andersen fra scenen, der er med i trioen bag den nye 'fjerdebølge feminisme'.

Sammen med Nikita Klæstrup og Louise Kjølsen, der også går under navnet twerk queen, har Ekaterina dannet 'Girls Squad', der handler om at have en seksualitet og en mening.

Artiklen forsætter under billedet...
 

Annonce:

De tre ældre herrer kom lidt længere frem på stolen, som de havde indtaget en times tid før, at de tre kvinder skulle på scenen.

Om de var kommet for de gratis fadbamser eller debat, ville de ikke afsløre til Ekstra Bladet. Dog ser de noget paf ud, da Louise twerk queen tager ordet.

- Jeg har aldrig kunne gøre det samme som drenge. Hvis en mand er sammen med mange piger, får han et klap på skulderen, hvis jeg gør det samme, så er jeg en luder. Det vil jeg ikke finde mig i, siger Louise Kjølsen.

Hun forklarer, at bøsser gjorde det samme i firserne, og nu det blevet deres tid, til at reclaime et ord og aftabuisere det.

Nyt manifest
Chefredaktøren skiftede dog spor på scenen, da hun afkrævede de tre kvinder et svar på, hvad deres mål er med dette projekt.

- Kvinden kampen må aldrig slutte. Vi er slet ikke nået i mål, siger Nikita Klæstrup, som hurtigt bliver assisteret af Ekaterina, der har en historisk reference.

Annonce:

- I 1917 blev Sovjetunionen etableret. Her blev alle de feministiske værdier samlet op, og kvinder fik lige-rettigheder. Men siden Stalin nedlagde feminismen i 1934 og til nu, hvor vi er i dag, så er kvinder sygt undertrykte, forklarer Ekaterina.

Men kampen skal ikke kun kæmpes på de sociale medier, hvor trioen normalt slår deres folder i form af billeder med barm og numse skvulp. De har nemlig et nyt projekt i støbeskeen.

- Vi har et manifest på vej, men vi kan ikke løfte sløret for, hvordan det skal udformes, men det bliver ikke skrevet på Nikitas bryster, griner Louise twerk queen.

Artiklen forsætter under billedet...

Mænd skal opdrages
Tissetrangen var blevet for stor hos en af de tre mænd på forreste række. Imens han kæmpede sig ud af menneskemængden, sparkede Karen Bro hurtigt et nyt emne i gang, der får 'Girls Squad' op på tæerne. Mænd på de sociale medier.

- Jeg vil gerne kneppe dig, det skriver mange mænd til mig. Det er ikke i orden, skriver jeg til dem, og derefter begynder jeg at forklare dem, at det bare ikke er i orden, siger Nikita Klæstrup, inden Ekaterina uddyber,

- Det er dem, der skal opdrages, de skal ikke behandle kvinder dårligt, siger hun, hvilket fik publikum til klappe begejstret.

Om det bliver en del af det nye manifest, vil de ikke fortælle.  Men manifestet skulle være på vej, hvilken form det vil tage, vides endnu ikke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: