Fik hård kritik af Lykketoft: Nu svarer hun igen

Helle Thorning-Schmidt får i en ny bog hård kritik af Mogens Lykketoft, der kalder hende fejlcastet. Nu svarer den tidligere statsminister igen

Thorning forlod dansk politik natten efter valget i 2015. Hør eller genhør hendes tale.
Følg Politik

- I over 25 år har Mogens sagt utrolig negative ting om først Svend, så Poul og nu mig. Måske siger det mere om ham end om os.

Sådan lyder Helle Thorning-Schmidts svar på den hårde kritik, som hun har fået i en ny bog af Mogens Lykketoft.

Det skriver DR.

I sin nye bog er Mogens Lykketoft aldeles hård over for den tidligere statsminister, som han kalder 'en tragedie for Socialdemokratiet', og det stopper ikke her.

- Hun var efter min mening fejlcastet til opgaven. Holdningerne og målene forblev i hendes ti år som partiformand og undervejs regeringschef aldeles uklare, skriver Lykketoft i bogen og tilføjer, at han ikke så nogen rød tråd i den hjemlige politik.

Ville have Frederiksen
Mogens Lykketoft var formand for Socialdemokratiet fra 2002 til 2005, mens han afløser, Helle Thorning-Schmidt, sad på posten fra 2005 til 2015, hvor hun også var statsminister i perioden 2011 fra 2015.

Men sådan havde det ikke været, hvis det stod til Mogens Lykketoft. Han pegede derimod på 27-årige Mette Frederiksen. Det skriver han også i bogen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mogens Lykketoft var formand for Folketinget, mens Helle Thorning-Schmidt var statsminister. Foto: Niels Hougaard.
Mogens Lykketoft var formand for Folketinget, mens Helle Thorning-Schmidt var statsminister. Foto: Niels Hougaard.
 

- Hun følte sig ikke klar; hun ville have tid til at få børn. Jeg svarede, at jeg som afgående partileder beklagede hendes beslutning, men hvis jeg havde været hendes far, ville jeg sikkert også have rådet hende sådan, skriver Lykketoft.

En kvinde med stil
Helle Thorning-Schmidt har ikke ønsket at stille op til interview med hverken DR eller Ekstra Bladet, men hun har blot sendt det harske svar til DR.

I kølvandet på angrebet i bogen tilføjer Mogens Lykketoft dog, at han intet har imod den tidligere statsminister personligt.

- Helle Thorning-Schmidt er privat et sympatisk menneske, sine venners ven, et godt familiemenneske og en kvinde med stil. Det ville have været fantastisk positivt for partiet og landet, hvis hun både personligt og politisk var blevet en succes som den første kvinde på statsministerposten i Danmark, skriver Lykketoft.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind