Annonce:
Annonce:

Fik skideballe af Mette F.

Statsministeren har absolut ikke været tilfreds med udtalelser fra sin fødevareminister Rasmus Prehn oven på landbrugsaftalen. Og det har Prehn fået læst og påskrevet

Fødevareminister Rasmus Prehn har fået læst og påskrevet af Mette Frederiksen på baggrund af sine udtalelser til Politiken efter den store landbrugsaftale. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Fødevareminister Rasmus Prehn har fået læst og påskrevet af Mette Frederiksen på baggrund af sine udtalelser til Politiken efter den store landbrugsaftale. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Der var brede smil, da det for nylig lykkedes regeringen at lande en historisk bred landbrugsaftale med alle Folketingets partier pånær Alternativet.

Men trods den store bedrift har det bag kulisserne slået gnister internt i regeringen.

Ekstra Bladet kan således afsløre, at statsminister Mette Frederiksen (S) slet ikke har været tilfreds med en medieoptræden fra sin fødevareminister, Rasmus Prehn (S), kort tid efter, at aftalen var i hus.

Statsministerens utilfredshed mundede ud en regulær skideballe til Prehn leveret af Mette Frederiksen selv, erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder med kendskab til sagen.

Mette Frederiksens vrede bundede i udtalelser, som Rasmus Prehn gav til Politiken i en artikel 5. oktober.

Artiklen har overskriften 'Rasmus Prehn fik aldrig adgang til Nicolai Wammens pengekasse'.

Annonce:

Den handler om, at finansminister Wammen i sidste halvdel af september havde overtaget landbrugsforhandlingerne fra Rasmus Prehn med det resultat, at der kom flere milliarder på bordet i den endelige aftale.

Pengene hjalp
I artiklen udtaler Rasmus Prehn sig om Nicolai Wammens ekstra penge under forhandlingerne.

- Det er klart, at når der kommer penge på bordet, så er det nemmere at lave en aftale, lyder det fra fødevareministeren.

- De penge måtte du ikke selv disponere? spørger Politiken, hvortil Prehn svarer:

- Det er den måde, man har valgt at arbejde på i regeringen. At når der skal flere penge på bordet, så foregår det hos finansministeren. Det er klart, at finansministeren har gode forhandlingsevner og andet, men det er også klart, at det hjalp rigtig meget, da der kom penge på bordet.

Men den slags udtalelser om regeringens interne arbejdsgange, skal man tilsyneladende holde sig fra, hvis man ikke vil på kant med Mette Frederiksen. Det fik Prehn at føle.

Annonce:

Efterfølgende skulle han nemlig lægge ører til en skideballe fra statsministeren, som ikke lagde skjul på sin utvetydige utilfredshed med Rasmus Prehns optræden i Politiken.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mette Frederiksen var ikke tilfreds med Rasmus Prehns udtalelser til Politiken oven på landbrugsaftalen. Foto: Jonas Olufson
Mette Frederiksen var ikke tilfreds med Rasmus Prehns udtalelser til Politiken oven på landbrugsaftalen. Foto: Jonas Olufson
 

Party Prehn
Mette Frederiksens skideballe faldt i øvrigt kort tid inden, at Rasmus Prehn igen var i medierne - dog i en ganske anden sag.

Ekstra Bladet kunne nemlig afsløre, at politiet var troppet op til en fest i fødevareministerens lejlighed på grund af særdeles høj musik. Efterfølgende forklarede en angrende Prehn, at det netop var landsbrugsaftalen, som man fejrede.

Som Ekstra Bladet forstår det, afstedkom Prehns party dog ikke den samme vrede hos statsministeren, som hans udtalelser om Wammens pengekasse.

Hverken Rasmus Prehn eller Mette Frederiksen har nogen kommentarer til sagen, oplyser deres respektive ministerier.

Overraskende minister

Rasmus Prehn har tidligere gjort sig bemærket ved ikke at gå i takt med sin partitop.

Sidst Socialdemokratiet var ved magten, skabte Prehn interne gnidninger ved i en kronik at kritisere den daværende regering for ikke at investere nok.

Annonce:

Senere har Prehn udtalt:

– Min timing var dårlig, og kronikken blev opfattet som illoyal, og det er jeg ked af.

Mette Frederiksens udnævnelse af Rasmus Prehn som minister blev da også af flere socialdemokrater betragtet som en gedigen overraskelse.

Steg i graderne
I første omgang fik Prehn den forholdsvis beskedne post som minister for udviklingssamarbejde. Men da Mogens Jensen (S) i november 2020 røg ud i forbindelse med skandalen om nedslagtningen af alle landets mink, steg Prehn i graderne og blev minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Her fik Prehn ikke mindst den betroede opgave at rydde op efter minkskandalen, ligesom han også skulle lande den store landsbrugsaftale.

Den sidste del er i hvert fald lykkedes - efter at finansministeren smed de ekstra milliarder på bordet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast 'Ingen Kommentarer' herunder eller i din podcastapp. I det nyeste afsnit har vi spurgt fire radikale, om hvordan grænsehegnet om Europa konkret skal se ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: