Finanslovsforhandlinger aflyst med kort varsel

Det oplyser finansministeriet

Henrik Qvortrup mener, at forhandlingerne om en finanslov er inde i de sidste faser. Producer: Lasse Brøndal
Følg Politik

Med kort varsel er finanslovsforhandlingerne lørdag aften blevet aflyst.

Forhandlingerne genoptages søndag. 

Det oplyser Finansministeriet.

Forhandlingerne lørdag skulle efter planen være begyndt klokken 17.30. Men lidt før klokken 17 kom meldingen om, at forhandlingerne er udskudt. 

Finansministeriet kan ikke oplyse årsagen til, at lørdagens forhandlinger ikke bliver til noget. 

Det er ligeledes uvist, om S-regeringen, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet har forhandlet lørdag uden for pressens søgelys. Altså i et såkaldt hulemøde, hvor pressen ikke bliver informeret om, at der forhandles.

Finansminister Nicolai Wammen (S) udtalte dog efter fredagens aftenforhandlinger, at parterne skulle forhandle videre lørdag. 

Derfor er ganske sandsynligt, at der er blevet forhandlet i løbet af lørdagen. Enten i samlet flok. Eller bilateralt, hvor Wammen har forhandlet med et parti ad gangen.

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, oplyser til Ritzau, at hun ikke kender til årsagen af de aflyste forhandlinger lørdag aften. Her var alle partier indkaldt til Finansministeriet.

Samme melding kommer fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk. Han tilføjer dog, at han fortsat er meget fortrøstningsfuld i forhold til snart at kunne lukke en aftale om en finanslov for 2020. Skitsen ser ganske god ud, vurderer han.

Fredagens forhandlinger endte i en midnatsforestilling. Efter mødet stod det klart, at De Radikale er centrum for en del af uenighederne.

Regeringen og De Radikale ser eksempelvis forskelligt på udlændingepolitikken. Og De Radikale og Enhedslisten ser eksempelvis forskelligt på finansieringen af finansloven.

- Beklager ventetiden, men vi prioriterer at få en rigtig god finanslov, skriver De Radikales politiske ordfører, Sofie Carsten Nielsen, lørdag aften på Twitter i en kommentar til aflysningen.

Efter fredagens forhandlinger på fire en halv time udtalte Morten Østergaard, De Radikales leder, at 'den primære armlægning for mig er med Socialdemokratiet'.

- Vi vil have mere tryk på CO2-reduktionen, flere lærere i folkeskolen og en bedre integration, sagde Østergaard.

Han tilføjede, at De Radikale ifølge ham kæmper en - af og til ensom - kamp for et meget højt ambitionsniveau i forhandlingerne.

Wammen konstaterede, at regeringen og De Radikale ser forskelligt på udlændingepolitikken. Men at parterne derfor godt kan lave "en rigtig god finanslov", tilføjede Wammen.

Opdateres ...

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+