Finansminister: Konservativt nej er en parademelding

Finansministeren vil gerne drøfte grundskyld med K i forbindelse med finanslovforhandlinger. Men ikke nu

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke give De Konservative indrømmelser i spørgsmålet om grundskylden for, at støttepartiet til gengæld uden mere brok stemmer for kommuneaftalen for 2016.

Men han vil gerne tage drøftelsen i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger.

Det skriver ministeren i en kommentar på Finansministeriets hjemmeside.

- Jeg går gerne i dialog, for det er et relevant emne. Men det skal være i forbindelse med en finanslovproces, for uden penge og uden mandater er det her blot en ren parademelding. Så jeg håber, at de konservative vil besinde sig, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han finder det underligt, at De Konservative først støttede kommuneaftalen og nu trækker støtten tilbage.

- Jeg må sige, at det undrer mig, at De Konservative først over for mig giver tilsagn om at støtte aktstykket om kommunernes økonomi - for nu siden at trække denne støtte.

- Dermed risikerer de at skabe stor usikkerhed om økonomien i kommunerne næste år. Man skal huske, at mange kommuner er i fuld gang med at planlægge deres budgetter.

Finansministeren understreger, at niveauet for grundskylden er fastsat ved lov, og derfor ikke kan ændres som en del af en kommuneaftale.

- Jeg har grundlæggende stor forståelse for, hvis nogle boligejere er bekymrede for en eventuelt stigende grundskyld. Men den måde, vi regulerer grundlaget for grundskylden, følger mekanisk af den skattelovgivning, som blev vedtaget for over ti år siden - også af de konservative.

- Den lov skal jeg naturligvis overholde, og den kan kun ændres, hvis der er 90 mandater bag et nyt lovforslag.

Finansministeren tilføjer, at han har bemærket, at De Konservative har stemt for en tilsvarende regulering af grundskylden de sidste 12 år.

/ritzau/

1 kommentar
Vis kommentarer