Finansministeren skal tage stilling til storkriminelle Danny Abdalla

Finansminister Kristian Jensen (V) skal tage stilling til den storkriminelle Danny Abdalla, fordi Dansk Folkeparti kræver ham bag lås og slå i forhandlinger om finansloven

Vaneforbryderen Danny Abdalla har igen fået en udvisningsdom, men kan ikke sendes ud af landet. Foto: Jesper Mortensen
Vaneforbryderen Danny Abdalla har igen fået en udvisningsdom, men kan ikke sendes ud af landet. Foto: Jesper Mortensen

Når Dansk Folkeparti forhandler finanslov og udlændinge med finansminister Kristian Jensen (V), så smækker de navnet Danny Abdalla på bordet.

Dansk Folkeparti vil nemlig have regeringen med på at frihedsberøve udviste kriminelle udlændinge, indtil de kan hjemsendes.

Kravet kommer, efter at den 52-årige Danny Abdalla for nyligt fik sin fjerde udvisningsdom. Men udvisningen kan ikke effektueres, da der er frygt for, at Abdalla vil få dødsstraf, hvis han vender tilbage til hjemlandet, Libanon.

- Vi kommer konkret til at spørge til, hvad vi kan gøre for at sikre danskerne imod typer som Danny Abdalla, som i forvejen er på tålt ophold. Det bedste vil naturligvis være udvisning og alternativt, at han er spærret inde, indtil vi kan smide ham ud, siger udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen (DF).

- Danny Abdalla er et godt eksempel på en person, som efter vores opfattelse bør være spærret inde på ubestemt tid, og han kan jo selv bestemme, hvor længe han skal være frihedsberøvet, for hvis han ikke bryder sig om det, så kan han rejse frivilligt, fortæller Martin Henriksen.

Fredag blev Danny Abdalla dømt til udvisning igen for blandt andet to tilfælde af frihedsberøvelse og to voldtægter. Anklagemyndigheden gik efter en forvaringsdom, men byretten fandt, at en fængselsstraf på to års fængsel var mere passende.

- Vi skal finde på noget nyt i forhold til disse sager, og vi har, hvis jeg selv skal sige det, nogle vældig gode idéer til, hvordan vi kan gøre livet rigtig ubehageligt for sådan nogle kedelige typer som Danny Abdalla, fortæller DF's ordfører.

- Den her sag må alt andet lige gøre det nemmere for regeringen at forstå, hvorfor den bør tilslutte sig Dansk Folkepartis ønske om at fængsle udviste kriminelle udlændinge, så længe de opholder sig på dansk jord, siger Martin Henriksen.

Abdalla er blevet dømt for i 2014 i Randers at have tvunget en kvinde ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn, hvor han holdt hende indespærret i et døgn. I det døgn blev hun udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain.

Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb.

Danny Abdalla sidder allerede til afsoning i en anden sag, der også handler om grov personfarlig kriminalitet, da han i oktober ved Vestre Landsret blev idømt 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain og våbenbesiddelse.

Ved landsretten blev han også idømt en ubetinget udvisning. 52-årig Danny Abdalla ankede den seneste udvisningsdom på stedet.

- Hvis en udvisning ikke kan effektueres, så vil vi fortsætte med at holde personen bag lås og slå, siger Martin Henriksen

Hverken udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) eller finansminister Kristian Jensen har ønsket at kommentere kravet fra Dansk Folkeparti.

Finansministeriet sender videre til Integrationsministeriet, hvor de henviser til de igangværende forhandlinger, hvor man ser på DF's melding.

Børneprostitution, drab og narko: 12 bander der hærgede Danmark og forsvandt

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.