Fire nye områder på ghetto-listen

25 boligområder er igen på ghettolisten. Fire nye områder er sat på listen, mens fire områder er fjernet, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Mjølnerparken i København er på listen. Foto: Jakob Jørgensen
Mjølnerparken i København er på listen. Foto: Jakob Jørgensen

Hvert år offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren årets ghettoliste. En liste, der viser, hvilke boligområder i Danmark, der hører under kategorien 'ghetto'.

I år er ingen undtagelse, og torsdag kunne det afsløres, at fire nye områder er kommet på listen, mens fire områder er taget af listen. Det giver i alt 25 områder, som pr. 1. december 2016 betegnes som ghetto.

Artiklen fortsætter under kort & grafik...

De fire områder, som ikke længere er på listen, er: Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg, Sebbersundsvej i Aalborg, Løvvangen, Aalborg og Stærevej i København.

Du kan se listen med alle boligforeningerne, der nu betegnes som en ghetto, længere nede i artiklen.

Færre ghettoer
Regeringen vil arbejde for, at der kommer færre udsatte boligområder, skriver transport-, bygge og boligminister Ole Birk Olsen (LA) ifølge Ritzau.

- Der findes allerede en lang række værktøjer i den eksisterende lovgivning, som vi kan gøre brug af.

- Det gælder blandt andet puljemidler til en styrket koordinering i udsatte boligområder, uddannelses- og beskæftigelsesindsatser, samt et vedvarende fokus på at bekæmpe ungdomskriminalitet, skriver ministeren.

Når listen over ghetto-områder udarbejdes har man blandt andet kriminalitet og arbejdsløshed i området for øje. Den fulde liste af kriterier kan ses nedenfor. Et boligområde skal opfylde tre af de fem kriterier, for at komme med på listen.

178 kommentarer
Vis kommentarer