Fire nye områder på ghetto-listen

25 boligområder er igen på ghettolisten. Fire nye områder er sat på listen, mens fire områder er fjernet, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Mjølnerparken i København er på listen. Foto: Jakob Jørgensen
Mjølnerparken i København er på listen. Foto: Jakob Jørgensen

Hvert år offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren årets ghettoliste. En liste, der viser, hvilke boligområder i Danmark, der hører under kategorien 'ghetto'.

I år er ingen undtagelse, og torsdag kunne det afsløres, at fire nye områder er kommet på listen, mens fire områder er taget af listen. Det giver i alt 25 områder, som pr. 1. december 2016 betegnes som ghetto.

Artiklen fortsætter under kort & grafik...

De fire områder, som ikke længere er på listen, er: Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg, Sebbersundsvej i Aalborg, Løvvangen, Aalborg og Stærevej i København.

Du kan se listen med alle boligforeningerne, der nu betegnes som en ghetto, længere nede i artiklen.

Færre ghettoer
Regeringen vil arbejde for, at der kommer færre udsatte boligområder, skriver transport-, bygge og boligminister Ole Birk Olsen (LA) ifølge Ritzau.

- Der findes allerede en lang række værktøjer i den eksisterende lovgivning, som vi kan gøre brug af.

- Det gælder blandt andet puljemidler til en styrket koordinering i udsatte boligområder, uddannelses- og beskæftigelsesindsatser, samt et vedvarende fokus på at bekæmpe ungdomskriminalitet, skriver ministeren.

Når listen over ghetto-områder udarbejdes har man blandt andet kriminalitet og arbejdsløshed i området for øje. Den fulde liste af kriterier kan ses nedenfor. Et boligområde skal opfylde tre af de fem kriterier, for at komme med på listen.

178 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere