Flere ministre i spil? - Løkke præsenterer nye ministre kl. 11.00

Smart formulering fra Statsministeriet afslører intet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen viser sine nye ministre frem onsdag formiddag

Ekstra Bladets opinionsredaktør giver her sine bud på årsagen til Esben Lunde Larsens og Søren Pinds exit

Med Søren Pinds og Esben Lunde Larsens afgang er der officielt ministerrokade kl. 11.00. Det sker, når statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer sine nye ministre for dronningen.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Efter præsentationen af de nye ministre vil afgående uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samt afgående miljø- og fødevareminister Ebsen Lunde Larsen deltage i afskedsaudiens hos dronning Margrethe på Amalienborg. Det vil ske 12.30.

Fra 13.30 vil de traditionelle overdragelsesforretninger finde sted i 'de berørte ministerier'.

Flere ministre?
Med den formulering undgår Statsministeriet også at afsløre, om der er flere ministre i spil i rokaden. Ind til videre er kun de to Venstre-navne, Lunde og Pind, blevet offentliggjort. Spørgsmålet er, om Søren Pape hos de konservative og/eller Anders Samuelsen hos Liberal Alliance vil gøre brug af muligheden for at ønske udskiftninger i deres ministergrupper af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Eller om Lars Løkke selv vil skifte ud på andre poster i regeringen.

Muligheden for flere skift på ministerposterne holdt Løkke også åben med sin nyhed om de to ministres exit fra fra regeringen.

- De har arbejdet hårdt for vores land, og det skylder jeg dem en stor tak for. De udtræder nu begge af regeringen, og i lyset heraf går jeg til dronningen i morgen for at foretage justeringer i regeringens sammensætning, lød det således tirsdag fra Lars Løkke Rasmussen, der heller ikke her offentliggjorde et bestemt antal ændringer i regeringen.

Det kom som et lyn fra en klar himmel, da det tirsdag aften kom frem, at først Søren Pind og derefter Esben Lunde Larsen stopper som ministre i VLAK-regeringen.

Opdateres...

33 kommentarer
Vis kommentarer