Flere partier skamroser Hash-Sass: 'Jeg er enig fra ende til anden'

Socialdemokratiets gruppeformand møder minimal opbakning til sit forslag om en afkriminalisering af hårde stoffer og hash i sit eget parti, men i flere af de andre partier bliver han skamrost

Henrik Sass Larsen vil legalisere hashsalg. Hvorfor kommer han med den udmelding, og hvad betyder det for hans politiske karriere? Få svar her. Producer: Martin Lorentsen

Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen er allerede blevet sat på plads af hans partifæller på Christiansborg, efter at han i en ny debatbog åbner op for, at afkriminalisere hårde stoffer og gøre salg af hash til en opgave for staten.

- Det er slet ikke Socialdemokratiets politik. Det kan forhåbentlig ikke overraske nogen. Og det bliver det heller ikke, siger retsordfører i partiet og tidligere justitsminister Morten Bødskov til Ekstra Bladet onsdag.

Opbakning fra andre partier
Sass Larsens forslag møder til gengæld opbakning i flere af de andre partier på Christiansborg på de sociale medier.

'Hans forslag til løsning er jeg enig i fra ende til anden', skriver Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper om Sass Larsens forslag om at afkriminalisere folks stof-forbrug og at lade staten stå for salg af hash.

Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund kvitterer også med et 'Fremragende' på Twitter. Egelunds egen partifælle, Joachim B. Olsen, taler da også for en komplet legalisering af samtlige euforiserende stoffer.

Alternativets cannabisordfører med mere, Torsten Gejl, opfordrer resten af den socialdemokratiske folketingsgruppe til at lytte til partiets gruppeformand.

Selvom Socialdemokratiet har meldt klart ud, at det som Henrik Sass Larsen plæderer for, ikke er partiets officielle politik, så møder han alligevel opbakning fra sin partifælle Lars Aslan Rasmussen.

Aslan Rasmussen, der tidligere sad i Københavns Borgerrepræsentation, har i flere år talt for en forsøgsordning med legalisering af hash i Københavns Kommune.

'Min gruppeformand har så meget ret her', lyder det i et tweet fra Lars Aslan Rasmussen.

Venstre skuffet over udmelding
Ekstra Bladet har talt med retsordfører i Venstre Preben Bang Henriksen, der imidlertid ikke er begejstret for, at Henrik Sass Larsen skejer ud med et forslag om afkriminalisering af hårde stoffer og salg af hash på et statsligt plan.

Han er faktisk skuffet over den socialdemokratiske gruppeformands udmelding, siger retsordføreren.

- Jeg er faktisk forvirret over, hvad Socialdemokratiet egentlig vil. På den ene side vil Henrik Sass legalisere hash. På den anden side kan jeg se, at ledelsen ikke vil.

- Hvad vil ledelsen egentlig, hvor Sass jo selv sidder? Jeg er skuffet over hans udmelding. Hos Venstre mener vi, at hash skal være ulovligt, da det er stærkt sundhedsskadeligt. Vi havde en høring så sent som for fire måneder siden, hvor eksperter fortalte om de ting. Der kunne Sass bare være mødt op, siger Preben Bang Henriksen.

163 kommentarer
Vis kommentarer