Flertal stemmer Støjberg ned: Hvad gør du nu Inger?

Indfødsretsudvalget har besluttet, at 2500 personer fortsat skal have dispensation i sag om statsborgerskab.

Et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg har igen stemt for at give dispensation i 2500 statsborgerskabssager. Det står klart, efter at Liberal Alliance i dag, torsdag stemte ja.

- Udvalget har gjort, som det fik besked på. Beskeden fra ministeren var at genbehandle sagerne, og udvalget er nået frem til, at de 2500 personer får et ja til dispensation, siger Jan E. Jørgensen, indfødsretsordfører for Venstre.

- Udvalget er nået frem til samme beslutning som sidst, tilføjer han.

Adspurgt om det betyder, at udvalget går imod udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), svarer Jan E. Jørgensen:

- Ministeren bad i går om, at sagerne skal genbehandles, og det har vi gjort allerede i dag, så det er i hvert fald gået hurtigt.

Allerede onsdag løftede Leif Mikkelsen, LA's indfødsretsordfører, sløret for, at han ville blokere for Inger Støjbergs forslag.

- Jeg har levet op til det, jeg har sagt de forgangne dage. Ministeren står for sin politik, og jeg står for min, siger Leif Mikkelsen og fortsætter:

- Udvalget - sammen med Liberal Alliance - giver de her mennesker den dispensation, som de var stillet i udsigt, så det er jeg godt tilfreds med. Det er et anstændigt politisk resultat.

Se også: For let at få dansk pas? Tag statsborgerskabs-prøve her

Bolden hos Støjberg

Spørgsmålet er, om integrationsminister Inger Støjberg nu vil følge udvalgsflertallets beslutning og give de 2.500 ansøgere statsborgerskabt, eller om hun står fast på sin udmelding fra i går. I så fald har Enhedslisten bebudet, at de vil genfremsætte lovforslaget i Folketingssalen, hvor regeringen og Støjberg formentlig også vil være i mindretal.

221 kommentarer
Vis kommentarer