Annonce:
Annonce:

Flertal vil have alle feriepenge frigivet

Danskerne skal have mulighed for at få udbetalt yderligere to ugers feriepenge, mener politisk flertal

Aftalen om en udbetaling af de indefrosne feriepenge faldt på plads midt i juni. Nu vil et flertal i Folketinget havde de resterende midler frigivet. Fotos: Philip Davali
Annonce:
Følg Politik

Et flertal i Folketinget vil have yderligere to ugers indefrosne feriepenge frigivet til danskerne.

Det skriver tv2.dk.

Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten står bag kravet om, at gøre alle fem ugers indefrosne feriepenge tilgængelige.

I forvejen er det politisk besluttet at udbetale tre ugers feriepenge. Det vil ske i oktober.

Vil ikke love noget
Pengene skal sparke gang i økonomien efter coronakrisen, men regeringen vil ikke love, at de sidste to ugers feriepenge kan blive udbetalt før tid.

Dog er regeringen ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) klar til at forhandle med Folketingets partier, skriver TV2.

- Regeringen har intet ønske om at opbevare danskernes penge, siger Peter Hummelgaard til TV2.

Annonce:

Han påpeger, at de tre ugers feriepenge bliver udbetalt på baggrund af en vurdering af, hvad man tror, folk har optjent. Dette beløb er behæftet med usikkerhed.

Hvis folk får udbetalt for meget eller for lidt, kan det reguleres i de sidste to ugers feriepenge. Det vil man ikke kunne, hvis alle fem uger udbetales på én gang, lyder det.

Sådan får du dine feriepenge

  • Fra starten af oktober kan du bede om at få op til tre uger af dine indfrosne feriepenge udbetalt. Det skal du gøre digitalt via borger.-dk, hvor du logger på med NemID. Du skal ikke vedlægge dokumentation.
  • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales.
  • Du skal forvente, at der går op til to uger, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto.
  • Hvis du ikke beder om pengene nu, bliver de stående, og du får dem automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, medmindre du inden da af andre grunde trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet, og du i den forbindelse beder om pengene. Man har mulighed for at lade feriepengene blive stående som en opsparing også efter folkepensionsalderen.

 

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Skal holde folk i job
Flertallet af partier mener, at pengene skal ud i systemet for at holde folk i job og for at støtte dem, der allerede har mistet deres arbejde.

De seneste ugers opblussen i coronavirusset og nye restriktioner sætter en 'tyk streg' under, at alle fem uger skal frigives, lyder det fra Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, skriver TV2.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: