Annonce:
Annonce:

Flirter med øverste post: - Det må være naturligt

Fremtidsscenariet er dog langt væk, for Ellemann er stadig blå bloks statsministerkandidat, siger K-bossen ved sommergruppemøde i Hillerød

Søren Pape har begivet sig ud i en mærkværdig dans om posten som leder af blå blok. Video: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Politik

En kronik i Berlingske, hvor Søren Pape Poulsen anviser vejen ud af blå bloks krise, blev hurtigt omdrejningspunktet på det konservative gruppemøde.

Ekstra Bladet gik til hovedpersonen og bad om en forklaring.

- Har du en statsminister i maven?

- Det har jeg ikke sådan lige umiddelbart. Jeg synes sådan set, at vi skal videre og finde nogle borgerlige pejlemærker. For lige nu kan vi snakke statsministerkandidater alt det, vi vil, men lige nu er vi bare langt fra at have et borgerligt flertal.

- Jeg vil godt være helt klar på det: Peger du på Jakob Ellemann som blå bloks statsministerkandidat ved næste valgkamp?

Annonce:

- Jeg har svært ved at se, at jeg gør andet. Jeg kan jo ikke sige, at der sker et eller andet vanvittigt, hvis han for eksempel laver det samme, som Lars Løkke gjorde under sidste valgkamp (gik til valg på en SV-regering, red.), så er det klart, at jeg ikke vil pege på ham. Men alt andet lige så peger jeg på ham, fordi Venstre er det klart største parti i blå blok.

- Der er mange forbehold i det, du siger. Du siger ’ikke lige nu’, og ’medmindre der sker noget vanvittigt’. Så jeg vil godt bede om et klokkeklart svar på, om du kommer til at pege på Ellemann ved næste valg?

- Du må bede om alt det, du vil, men det, som jeg kommer til at sige, er, at det gør jeg alt andet lige. Og det må være naturligt, at enhver partileder er parat til at være statsminister.

- Så du vil ikke udelukke det?

- Jeg vil ikke fraskrive mig det til evig tid.

Engell: Pape udnytter svag Ellemann

- Så du kan ikke give en garanti i dag for, at du peger på Ellemann som statsministerkandidat ved næste valg?

- Så synes jeg også, at jeg ville være meget uansvarlig. Jeg kan ikke give en garanti for det, uanset hvad han måtte komme til at gøre.

Annonce:

- Du vil gerne samle blå blok med din kronik. Havde det ikke været mere samlende, hvis I havde skrevet den sammen, frem for at det kun er Søren Pape Poulsens samlende kronik?

- Nej, det havde det faktisk ikke. Så skulle vi sidde i et rum og være enige om alle detaljer. Jeg tror, vi får en langt bedre diskussion af, at hvert parti melder ud.

- Ville I ikke kunne have lavet en samlende kronik?

- Jo, men jeg tror, at det er bedre, at vi kommer med et bud hver især og så samarbejder derfra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: