Flygtninges beskæftigelse begynder at falde, når de har været flere år i Danmark.
Det viser en ny undersøgelse fra Nordisk Ministerråd, der offentliggøres onsdag, skriver Berlingske.
Undersøgelsen viser, at omkring 40 procent af alle flygtninge og familiesammenførte efter otte år i Danmark er i arbejde. Hos mændene er det 55 procent, der er i arbejde.
Efter 15 år er antallet af mænd med job dog faldet til omkring 44 procent.
Ifølge eksperter er udviklingen overraskende. Den strider mod gængse antagelser om, at andelen af beskæftigede flygtninge stiger, jo længere tid de har været i landet.
Seniorforsker Marie Louise Schultz-Nielsen fra Rockwool Fonden har i den nye undersøgelse set på udviklingen i Danmark. Hun kalder rapporten for "overraskende".
- Det ser ud til, at det fodfæste, man får på arbejdsmarkedet, ikke er stærkt nok. Man taber pusten og kan ikke holde på jobbet, siger hun til Berlingske.
Rapporten har undersøgt integrationen af nytilkomne flygtninge på arbejdsmarkedet i både Danmark, Sverige, Norge og Finland. Generelt er billedet, at det er svært at få flygtningene i arbejde.
Både politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) og beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) erkender, at der ikke er gjort nok på området.
- Vi skal tro på, at alle kan passe et arbejde, for ingen kan alt, men alle kan noget, siger Jakob Ellemann-Jensen til avisen.
Generelt er det også kvinder med baggrund som flygtninge, der halter bag mændene.
Tidligere på måneden viste tal fra Jobindsats.dk ifølge Dansk Erhverv eksempelvis, at en betragteligt større andel af mændene kommer i privat, virksomhedsrettet aktivering.