Annonce:
Annonce:

FOA vil undgå misbrug: Tvivl om privat brug af Anna Mees borgmesterchauffør

Ny bryllupssag: Chauffør efterspurgte regler for privat kørsel for borgmesteren efter bryllupsreception

Anna Mee Allerslev brugte borgmesterbil til at bytte bryllupsgaver. Foto: Mathias Christensen
Anna Mee Allerslev brugte borgmesterbil til at bytte bryllupsgaver. Foto: Mathias Christensen
Annonce:
Følg Politik

Sagen om beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs (R) bryllup på Københavns Rådhus tager nu en ny drejning.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Anna Mee Allerslevs personlige og skatteyderbetalte borgmesterchauffør flere gange blevet brugt til privat kørsel.

Chaufføren har i den forbindelse rådført sig med sin fagforening, FOA. Omfanget af den private kørsel har efter Anna Mee Allerslevs stærkt omtalte bryllup ført til, at chaufføren ansat i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen nu har efterspurgt et regelsæt, der skal definere grænserne for embedskørsel.

Vil undgå misbrug
Det fortæller Ken Patrick Petersson, der er afdelingsformand i FOA Afdeling 1, som organiserer de københavnske borgmesterchauffører.

Ken Patrick Petersson vil ikke kommentere detaljerne i sagen, men siger til Ekstra Bladet:

Annonce:

- Vi er bekendt med, at der i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er blevet bedt om et regelsæt for borgmesterchauffører, så chauffører ikke ender i situationer, hvor de bliver misbrugt.

- Det er blevet efterspurgt, fordi der på det seneste er opstået tvivl om, hvor grænsen skal sættes mellem embedsmæssig og privat kørsel, siger Ken Patrick Petersson til Ekstra Bladet.

Borgmestre i Københavns Kommune er udstyret med borgmesterbil og en chauffør, som bruges til kørsel i forbindelse med borgmesterembedet. Ifølge afdelingsformanden fra FOA skulle der imidlertid ikke være opstået tvivlsspørgsmål om kørsel i andre forvaltninger end Anna Mees Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning.

Sagen kort: Anna Mees bryllup

Bryllupsfest: Ekstra Bladet og BT afslører, at den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, lørdag 26. august blev gift med sin udkårne, Christian Tarp, ved en privat bryllupsreception for 300 gæster med dans og musik i rådhushallen uden at betale en eneste krone til kommunekassen for leje af lokalet.

Useriøs historie: Anna Mee Allerslev kaldte i første omgang afsløringen af den gratis lokaleleje for useriøs på sin Facebook-profil og bad sine mange følgere dele sit opslag.

Du har styr på det: Den radikale leder, Morten Østergaard, valgte at kommentere sin partifælles opslag med en måske lidt for kæk kommentar. 'Som altid har du styr på det hele Anna.'

Betaler selv: I sidste uge valgte den radikale profil at betale 65.000 kroner for brugen af lokalet.

Byge af spørgsmål: Samtidig kom det i BT frem, at Anna Mee har stillet ikke mindre end 84 spørgsmål til embedsmænd på rådhuset under planlægningen af sit bryllup.

Hedt emne
Anna Mee Allerslevs bryllup på Københavns Rådhus er blevet et hedt emne, efter at Ekstra Bladet og BT i sidste måned kunne afsløre, at den radikale borgmester gratis lånte den store festsal på rådhuset til en værdi af 65.000.

Annonce:

Efterfølgende har flere skatteeksperter udtalt, at Anna Mee er skattepligtig af det gratis lån af lokalet.

Så sent som i går, torsdag, besluttede Anna Mee så at betale de 65.000 kroner af egen lomme for lokalet.

Den beslutning kom, samtidig med at BT kunne fortælle, at Anna Mee havde sendt en byge på 84 spørgsmål til rådhuset under planlægningen af bryllupsreceptionen, hvor 300 mennesker deltog.

Ken Patrick Petersson, der er afdelingsformand for de FOA-ansatte på Københavns Rådhus, stiller ud over sit fagforeningsarbejde op til regionsvalget for Alternativet.

 

Anna Mees forvaltning: Inden for reglerne

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med Anna Mee Allerslev om sagen.

Ekstra Bladet har efterfølgende stillet en række skriftlige spørgsmål til Anna Mee Allerslev og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Herunder hvad borgmesteren har af kommentarer til, at borgmesterchaufføren skulle være benyttet privat.

Annonce:

Trods gentagne henvendelser har det været umuligt at få svar på konkrete spørgsmål hos Anna Mees forvaltning. Men forvaltningsdirektør Bjarne Winge bedyrer, at alt skulle være sket efter reglerne.

Efter reglerne

- Brugen af borgmesterbilen sker i overensstemmelse med Borgerrepræsentationens sekretariats notat herom fra 25.7.2011. Her fremgår det blandt andet af regelsættet, at bilen må anvendes til småærinder, f.eks. indkøb i forbindelse med tjenestekørsel eventuelt til og fra arbejde samt praktiske gøremål, skriver Bjarne Winge, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, i et svar til Ekstra Bladet uden at ville forholde sig til nogen af de konkrete gøremål.

I svaret skriver Bjarne Winge også, at chaufførens ønske om et regelsæt skal bunde i en misforståelse.

Annonce:

- Det virker, som om der er opstået en misforståelse hos FOA. På baggrund af en aktindsigt fra Ekstra Bladet har forvaltningens chauffør tjekket reglerne hos FOA. Ikke fordi han var i tvivl eller utilfreds, men fordi han blev bedt om det (af forvaltningen, red.), skriver Bjarne Winge.

Ken Patrick Petersson fra FOA siger til Ekstra Bladet, at han på intet tidspunkt har hørt, at chaufførens tvivl om reglerne skulle bunde i en aktindsigtsanmodning.

Chauffør Bad om møde
Det har ikke været muligt at tale med Anna Mee Allerslevs chauffør om sagen.

Ekstra Bladet er efter denne artikels publicering blevet forevist en mail fra borgmesterchaufføren til blandt andre sin tillidsmand. Her beder chaufføren om et møde om kørsel af borgmesteren i forvaltningen.

'og bare til orientering, så udspringer mit spørgsmål sig div. aktindsigter, med spørgsmål om borgmesterens brug af bil med chauffør. Regner egentlig med at vi alle ved, hvad vi må og ikke. Så et møde, bare for at være 100 % sikker', skriver chaufføren i mailen.

Annonce:

Det fremgår altså også af mailen, at den for chaufførens vedkommende udspringer af aktindsigtsanmodninger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: