Første aftale på plads: Løkke går uden om Samuelsen

Venstre-regeringen har et bredt flertal bag sig til at genindføre håndværkerfradraget - Liberal Alliance er ikke med

Der er allerede splittelse i blå blok. Anders Samuelsen (tv) er ikke med i Løkke første politiske aftale om en boligjobordning (foto: Astrid Dalum)
Der er allerede splittelse i blå blok. Anders Samuelsen (tv) er ikke med i Løkke første politiske aftale om en boligjobordning (foto: Astrid Dalum)
Følg Politik

Det er lykkedes Venstre-regeringen at få et bredt flertal i Folketinget til at bakke op om en genindførelse af boligjobordningen, også kaldet håndværkerfradraget.

Flertallet består ud over Venstre af Dansk Folkeparti og De Konservative, SF og Alternativet.

På den måde er Anders Samuelsen og Liberal Alliance ikke en del af flertallet bag ordningen, og blå blok er dermed splittet fra dag ét.

Grøn variant
SF har tidligere bakket op om en genindførelse af håndværkerfradraget, dog med den tilføjelse, at det skulle være en mere grøn variant, så særligt grønne renoveringer skulle omfattes af ordningen.

Den nye boligjobordning kommer da også til at tilgodese energivenlige investeringer. I 2016 og 2017 er der et fradrag på 12.000 kroner at hente på de grønne investeringer. Derudover kan man få et fradrag på 6000 kroner på serviceydelser såsom rengøringshjælp.

Hvordan denne ordning præcis skal skrues sammen, er endnu ikke endeligt besluttet.

Resten af 2015 fortsætter boligjobordningen, som den tidligere har været udformet. Dermed er det muligt at få et håndværkerfradrag på 15.000 kroner året ud.

Satte sin statsministerpost ind
Boligjobordningen er en aftale, der skulle i hus, hvis der overhovedet skulle komme flere aftaler fra Løkkes hånd som statsminister.

Han havde nemlig før valget sat sin statsministerpost ind på at få genindført håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, gældende fra 1. januar 2015.

Den tidligere SR-regering afskaffede ordningen ved årsskiftet.

Det står også i regeringsgrundlaget, at boligjobordningen skal genindføres med tilbagevirkende kraft efter de gamle regler. Desuden lægger regeringsgrundlaget op til, at der laves en model for den fremtidige ordning efter 2015.

Sådan ser regeringens boligjobordning ud

Venstre har indgået en bred aftale om at genindføre boligjobordningen. Læs aftalens detaljer her:

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti, SF, Alternativet og De Konservative blevet enige om en boligjobordning, der løber i årene 2015-2017. Læs om aftalen her:

- I 2015 indføres en boligjobordning tilsvarende den ordning, der var i 2014 med et samlet fradrag på 15.000 kroner per person.

- I 2016 foretages en grundlæggende omlægning af ordningen, så den i højere grad understøtter den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen.

- Det betyder, at ordningen i 2016 og 2017 indføres som en todelt ordning med fradrag på 6.000 kroner per person for serviceydelser og fradrag på 12.000 kroner per person for håndværksydelser. I alt kan der altså fradrages 18.000 kroner per person.

- Ordningen koster statskassen 1,1 milliarder kroner i 2015. Når den særlige grønne variant træder i kraft i 2016 og 2017, koster ordningen 0,8 milliarder kroner.

- Aftalen finansieres i år med "udisponerede reserver" på finansloven. I de kommende to år skal pengene findes på finanslovene for disse år.

(Kilde: Finansministeriet)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+