Fogh som kongelig hofleverandør - se Kong Henrik som ølnyhed

Bror til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen med i opløbet om årets danske ølnyhed med en velsmagende økologisk Kong Henrik

Kong Henrik er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet. Så nu kan Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør, mener Anders Fogh Rasmussens bror, som brygger den blomsterduftende pilsner. PR-foto
Kong Henrik er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet. Så nu kan Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør, mener Anders Fogh Rasmussens bror, som brygger den blomsterduftende pilsner. PR-foto

Kong Henrik er mest kendt for sin glæde ved franske vine, men nu er han kommet med i opløbet om at blive 'årets danske ølnyhed', som kåres af Danske Ølentusiaster i næste måned.

Det er bryggeriet Hornbeer, hvor Jørgen Fogh Rasmussen (bror til den tidligere statsminister Anders Fogh) er direktør, som fremstiller den angiveligt velsmagende økologiske pilsner.

Etiketten er prydet med en tegning af en festligt klædt kong Henrik med gravhund, kongekrone og jagtbøsse. (artiklen fortsætter under billedet)

Her ses brødrene Fogh Rasmussen med
Her ses brødrene Fogh Rasmussen med
 

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er trods sit liberale samfundssyn både Storkors-ridder af Dannebrogsordenen og modtager af kongehusets uhyre sjældent uddelte fortjenstmedalje i guld.

Om bror Jørgen Fogh, der driver mikro-bryggeriet med sin hustru Gunhild, kan se frem til tilsvarende æresbevisninger fra hoffet er dog tvivlsomt.

Kongehuset har nemlig tidligere udvist begrænset humoristisk sans, når driftige erhvervsdrivende har forsøgt at slå lidt mønt af kongefamiliens pensionerede overhoved.

Ville ikke på mulepose
Eksempelvis forsøgte den tidligere DR-journalist Christian Frederiksen op til jul sidste år at sælge forklæder og muleposer med tekster som ’Prins Henrik – Kongen af køkkenet’. Det tog kongehuset dog ilde op.

- Det er ikke i orden at misbruge den kongelige familie i markedsføringen af produkter, og det ser helt klart ud til at være tilfældet her. Det vil vi reagere på ad de kanaler, som er relevante i den konkrete sammenhæng, sagde kongehusets kommunikationschef Lene Balleby dengang til BT.

Om det samme er tilfældet denne gang har ikke været muligt at få opklaret. Ekstra Bladet har forgæves ringet og skrevet til kongehuset for at få en kommentar. Men hverken Lene Balleby eller fungerende regent kronprins Frederik er vendt tilbage.

Derfor kan Ekstra Bladet heller ikke oplyse, om Kong Henrik har smagt øllen - og hvad han i givet fald synes om den. (artiklen fortsætter under billedet)

PR-foto: bryggeriforeningen.dk
PR-foto: bryggeriforeningen.dk
 

Men ifølge Jørgen Fogh Rasmussen er der tilsyneladende tale om en øl af høj kvalitet.

'Kong Henrik er en god sag. Det er en øl af typen ’kellerbier’, som er en ufiltreret økologisk pilsner. Vi har brugt appetitlige mængder aromahumle, der kommer til udtryk som duft af blomst og frugt. Kong Henrik er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet. Prøv selv!', skriver Jørgen Fogh Rasmussen, der på Hornbeers hjemmeside med et glimt i øjet udnævner sig selv til Kongelig Hofleverandør.  (artiklen fortsætter under billedet)

Jørgen Fogh Rasmussen på sit bryggeri. Polfoto
Jørgen Fogh Rasmussen på sit bryggeri. Polfoto
 

- Så opnåede vi det, som mange producenter drømmer om. Hornbeer er blevet Kongelig Hofleverandør! I den seneste finanslov er der afsat 470 millioner kroner til Kongehuset. Af hvert bryg fra Hornbeer bliver der opkrævet skat, kaldet alkoholafgift. Af den skat – kan vi beregne – må 5 kroner derfor gå ubeskåret til Kongehuset. Så nu kan Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør?, skriver Jørgen Fogh Rasmussen og fortsætter:

- Det er vi altså ikke fri for at være lidt stolte af. Denne øl er brygget i den anledning, og som en hyldest til Kongehuset, der jo udfylder vigtige opgaver for det danske samfund. Etiketten er for lille til, at vi kan nævne dem alle.

På listen over Kongelige Hofleverandører og leverandører til det kongelige danske hof optræder Hornbeer dog ikke trods de mange gode argumenter fra Jørgen Fogh Rasmussen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jørgen Fogh Rasmussen.

Kong Henrik er set på nettet til 48 kroner for 50 cl.

1 af 4 Jørgen Fogh Rasmussen på sit bryggeri. Polfoto
2 af 4 PR-foto: Hornbeer
3 af 4 Kong Henrik er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet. Så nu kan Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør, mener Anders Fogh Rasmussens bror, som brygger den blomsterduftende pilsner. PR-foto
4 af 4 Kong Henrik er fyldig, rund og festlig ved frokostbordet. Så nu kan Hornbeer vel med rette kaldes Kongelig Hofleverandør, mener Anders Fogh Rasmussens bror, som brygger den blomsterduftende pilsner. PR-foto
60 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere