- Folk tror, vi er de riges projekt

Medlemmer af Liberal Allince kalder på størrre fokus på andre emner end skattelettelser

Liberal Alliances insisteren på skattelettelser har fået partiet til at fremstå for hårdkogte.

Sådan lyder vurderingen fra de partimedlemmer, som Ekstra Bladet mødte ved partiets landsmøde i København lørdag.

Anders Samuelsens tropper står til at miste én ud af tre vælgere i forhold til valget for fire år siden.

Partiformanden lader dog forstå, at den alvorlige attitude bliver afløst af fest og farver i både klima- og valgkampen.

Libe-rar Alliance

- Vi har ikke været gode nok til at kommunikere de bløde emner ud. Når man spørger folk på gaden, så oplevede jeg under kommunalvalgkampen, at folk tror, vi vil sparke til dem som ligger ned. Der er intet, der ligger os fjernere, siger Rigge Nørmark, der i 2017 blev valgt til byrådet i Greve.

- Folk har den opfattelse, at vi er de riges projekt. Det er bl.a. fordi, vi har noget i Danmark, der hedder misundelse. Al den snak om, at vi kravlede op i træer, har også gjort ondt, siger Frans Jacobsen fra København.

- Vi fremstår for hårde og ufølsomme. Men det er omvendt. Det giver stof til eftertanke, at budskabet ikke når ud fra denne sal, lød beskeden fra Jacob Rosenberg fra landsmødets talerstol.

 

- Det går op ned i politik. Vi har fået noget modvind, fordi vi har været med i maskinrummet, siger Michael Vejhøj fra Nordjylland.

Anders Samuelsen: Vi holder de bedste fester

- Har I været for sure og tvære?

- Nej, det synes jeg ikke. Vi har været i kamp for resultater. Det har vi heldigvis gjort. Nu er der valgkamp. Det er en anden form for kamp.

- Hvert eneste år på landmødet taler vi for mod, håb, optimise og udvikling.

- Har I været for dårlige til at få det ud til vælgerne?

- Jeg kan ikke holde ud, når politikere siger, de har været for dårlige til det ene og det andet. Det bruger jeg ikke min tid på.

- Men når jeg spørger folk her på landsmødet, så siger nogle af dem, at I har virket for hårde og I har talt for meget om penge og skattelettelser.

- Det er svært at sige, hvorfor vi ligger på omkring de fem procent i det vægtede gennemsnit. Det er nok fordi vi er i regering. Så er der nogen, der siger, at det skulle I ikke have gjort. Så kunne vi have stået derude og viftet med fanen. Det er Dansk Folkeparti gjort. De har mistet halvdelen af deres vælgere.

- Hvordan vil vi se den her nyfundne kærlighed i valgkampen.

- Vi vil føre en klassiske LA-valgkamp, hvor vi vil tale om vores egen politik 90 procent af tiden. De sidste ti procent vil vi bruge på at nyde en kølig pilsner og nyde det gode vejr.

- Det er mig, som ikke har fulgt godt nok med, at al den kærlighed er nye toner?

- Vi er kendt for at holde de bedste fester bl.a. på Folkemødet. Der er god stemning generelt. Det kendetegner os, siger Anders Samuelsen.