Annonce:
Annonce:

Folket flået på Folkemødet: Vil ikke være til grin for egne penge

Pengemaskine: De store spillere presser priserne op og folket ud af Folkemødet, når der skal findes overnatning

Folket skal grave dybt i pungen, hvis de vil bo tæt på Folkemødet. Efterspørgslen presser priserne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Folket skal grave dybt i pungen, hvis de vil bo tæt på Folkemødet. Efterspørgslen presser priserne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Politik

Folket er fortrængt til Lars Tyndskids mark eller et dybt greb i baglommen på Folkemødet.

Imens overnatter eliten fra de politiske partier, fagforeninger og store virksomheder i sus og dus for skatte- og kontingentkroner tæt på Folkemødets hjerte i Allinge.

Det er det klare billede blandt de mange Folkemøde-deltagere, Ekstra Bladet har talt med, der har taget turen til Bornholm for helt egen regning.

Og arrangørerne erkender problemet, selvom en undersøgelse viser, at et privatudlejet værelse på Bornholm i gennemsnit koster 815 kroner pr. nat - under Folkemødet. Det er ca. 15 procent mere end i turisthøjsæsonen ifølge undersøgelsen fra Center for Regional- og Turismeforskning, som Folkemødet har betalt.

Annonce:

- Masser af bornholmere lejer deres huse og sommerhuse ud til folkemødegæster uden at tage vilde overpriser, men der er desværre også nogle, der bliver fristet af den store efterspørgsel og tager godt ved. Det er ærgerligt, men vi kan bare appellere til folk om at være rimelige, siger kommunikationschef Katrine Nielsen.

10.000 for to nætter
Ekstra Bladet har kendskab til en privat udlejer, der tager op mod 10.000 kroner for to nætter i en toværelses lejlighed et stykke uden for Allinge. Og så skal der helst betales kontant.

En annonce efter lejere under Folkemødet viser også, at et sommerhus med to soveværelser koster 15.000 kroner for tre dage.

 

- Problemet er, at en folkemødegæst jo ikke kan gennemskue markedet på Bornholm. Så går nogle i panik og slår til på de alt for høje priser. Der opfordrer vi klart folk til at slå koldt vand i blodet og afvise de højeste priser. Så markedet regulerer sig ned, forklarer kommunikationschefen.

Annonce:

Campletter revet væk
Folkemødet har prøvet at tage toppen af udlejningsmarkedet ved at lave en folkecamp tæt på arrangementerne. Her kan 350 gæster bo i en slags camplet for 3000 kroner pr. mand. Efterspørgslen var dog så stor, at der blev udsolgt på bare en time. Og så er der stadigvæk kun plads til ca. en folkemødegæst pr. camplet. Altså, en pris på ca. 1000 kr. pr. nat.

- Vi er meget opmærksomme på, hvad vi fra Folkemødet kan gøre for, at alle har råd til at være med. Selvom vi har udvidet dem i år, er de revet væk, og vi kunne godt bruge langt flere pladser
- hvis vi havde markerne, siger Katrine Nielsen.

Der er disse campletter, som blev revet væk, da de kom til salg. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Der er disse campletter, som blev revet væk, da de kom til salg. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Ifølge en undersøgelse i Folkemødeavisen bliver hele 40 pct. af de omtrent 70.000 tilstedeværende betalt for at være på Folkemødet.

Gider ikke være til grin for egne penge

Ekstra Bladet talte i går med adskillige Folkemøde-deltagere, der er draget til Bornholm for egen folkepension eller ferieopsparing.

Bliver et pampermøde

 

Anders W. Johansen, Roskilde, bor hos sin datter:

- Jeg synes, det er alletiders med Folkemødet, men jeg frygter, det bliver et pampermøde, fordi almindelige mennesker ikke har råd.

Annonce:

- Det er ved at løbe løbsk, fordi udlejerne suger som igler på almindelige mennesker, der ikke kan trække det fra som dem i embeds medfør.

Bor i den anden ende

 

Charlotte Kjær, Assens, bor i den anden ende af øen:

- Vi bor i den helt anden ende af øen. Det er helt umuligt at finde noget her omkring til en pris, der er bare nogenlunde.

- Vi prøvede at bestille noget i oktober sidste år, men det var fuldstændig umuligt. Så vi har en bil med herover. Men det bliver jo også hurtigt meget dyrt pga. færgen.

Jeg gider ikke være til grin

 

Stella Høedt, Frederiksberg, kender en, der kender en:

- Vi fik tilbudt en lejlighed til to personer her i Allinge. Til 10.000 kroner. Der sætter jeg altså grænsen. Jeg gider ikke være til grin for mine egne penge.

- I stedet har vi fundet et sted igennem en, der kender en. Men det ligger jo langt ude på Lars Tyndskids mark.

For dyrt for pensionister

 

Lissi Madsen, Hinnerup, bor hos datter i Gudhjem:

Annonce:

- Det er frygtelig dyrt, og der er ikke rigtig plads til os folkepensionister, hvis vi skal betale for at bo i nærheden.

- Der skal være plads til folkepensionister på Folkemødet. Vi er også folket og vil følge med. Det er ikke kun for de unge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: