Folketingets top-folk: Gør kort proces med Meyer

Efter Kammeradvokat-undersøgelse, kræver præsidie-medlemmer fra begge fløje udrensning i Snapstinget

Både El og DF er klare i mælet. Lykketoft må fyre Meyer Kantiner fra Snapstinget. Foto: Jens Dresling/Martin Lehmann
Både El og DF er klare i mælet. Lykketoft må fyre Meyer Kantiner fra Snapstinget. Foto: Jens Dresling/Martin Lehmann

Kammeradvokaten fastslår i et nyt juridisk notat, at selskabet bag Folketingets kantiner bruger en skattely-konstruktion.

Det får nu præsidiemedlemmer fra begge fløje i Folketinget til at kræve fyring af Meyer Kantiner, som ellers har kontrakt på at drive Snapstinget frem til 2017.

– Kammeradvokaten siger godt nok, at det ikke kan udelukkes, at vi kan tabe en sag, hvis vi opsiger kontrakten med Meyer Kantiner. Men det synes jeg, vi skal afprøve. Så må vi se, hvad der sker, siger Enhedslistens medlem af Folketingets øverste ledelse, Per Clausen.

Mogens Lykketoft og Folketingets Præsidium iværksætter undersøgelse (Foto: Polfoto) Dansk politik - 28. jan. 2015 - kl. 21:25 Skattely-mad: Lykketoft pudser Kammeradvokaten på kapitalfond

Det var Ekstra Bladet, som i sidste uge afslørede, at den kapitalfond, som har overtaget Meyer Kantiner, opererer via skattely-landene Luxembourg og kanaløen Jersey.

Lykketofts aftale med Claus Meyer betyder, at folketingsmedlemmerne nu køber deres frokost hos ukendte investorer i skattely. Foto: Jens Dresling/ Martin Lehmann Dansk politik - 27. jan. 2015 - kl. 05:55 Ups, politikernes mad-penge ryger i skattely

Flere præsidiemedlemmer oplyser til Ekstra Bladet, at der i kontrakten med Meyer Kantiner står, at aftalen kan opsiges med et halvt års varsel.

Har overlevet sig selv

Den mulighed skal udnyttes, fastslår Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Præsidium Pia Kjærsgaard.

– Vi skal gøre kort proces. Jeg mener, vi skal udnytte den mulighed i kontrakten, at vi kan opsige den med et halvt års varsel. Meyer Kantiner har overlevet sig selv, siger hun.

Folketinget risikerer dog at tabe en eventuel retssag, hvis man opsiger kontrakten med Meyer Kantiner på grund af ejerskabet i skattely. Også selvom der i kontrakten står, at Folketinget kan opsige kontrakten uden ’nærmere begrundelse’.

I notatet skriver Kammeradvokaten, at det ikke kan udelukkes, at det bliver ansvarspådragende for Folketinget, hvis opsigelsen alene skyldes en politisk afstandstagen over for en ’skatteoptimering, der er sket i fuld overensstemmelser med skattelovgivningen’.

Kræver flere svar

Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) stiller sig dog ikke tilfreds med Kammeradvokatens notat.

– Vi er ikke færdige med at se på, hvad juraen og realiteterne er i sagen. Men det er rigtigt. Der er tilsyneladende ikke nogen lette veje til at lave noget om, selvom man måtte ønske det, siger Folketingets formand Mogens Lykketoft.

– Jeg har hørt, at der i kontrakten med Meyer Kantiner er en mulighed for at sige den op med seks måneders varsel?

– Ja, men jeg vil ikke komme med flere udtalelser om den sag nu. Den er ikke belyst fyldestgørende. Jeg har sagt det, jeg vil sige, slutter Lykketoft.


Herover kan du se, hvad politikernes første reaktion på afsløringen af skattely-konstruktionen var (foto/redigering: Ejder Akbal)


Herover kan du se et interview med Folketingets formand Mogens Lykketoft (S)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere