Folketingsflertal vil udvide det danske krigsmandat i Syrien

Et flertal i Folketinget vil udvide det danske krigsmandat i Syrien, skriver Information

Når USA og Rusland i dag indleder deres nye, tætte samarbejde om at bekæmpe en række terrorgrupper i Syrien, skal Danmark være med. Det mener et flertal i Folketinget uden om regeringen, skriver Information.

- For mig er det afgørende, at vi er med til bekæmpe totalitære systemer på lige fod med fascisme, kommunisme og nazisme, siger den tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Den holdning bakker Dansk Folkeparti og Liberal Alliance op: Danmark skal udvide det danske krigsmandat, der i øjeblikket kun dækker angreb på IS.

- Hvis USA og Rusland er enige om, hvem der er skurkene, så synes jeg, at regeringen skal sørge for at få det danske mandat ændret, så vi kan være med, siger forsvarsordfører Leif Mikkelsen (LA).

DF’s Marie Krarup er enig og mener helt klart, at 'Danmark skal være med til at bekæmpe dem, der truer os. Og det gør Al-Qaeda. Det vil derfor være fint nok, at de danske fly også kan angribe de grupper i Syrien, der er allierede med Al-Qaeda'.

Ifølge Forsvarsministeriet dækker det nuværende krigsmandat kun angreb på Islamisk Stat. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra forsvarsminister Peter Christensen (V), som er på rejse, men ministerens pressechef oplyser, at 'der p.t. ikke er planer om at udvide mandatet for den danske militære indsats i Irak og Syrien'.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.