Folketingspolitiker løj om alder: Hun er ikke 47

Nyvalgt folketingspolitiker fra Dansk Folkeparti har under hele valgkampen løjet om sin alder

Dorthe Ullemose er ikke bange for at sige sin mening - kun sin rigtige alder (Foto: PR)
Dorthe Ullemose er ikke bange for at sige sin mening - kun sin rigtige alder (Foto: PR)

47 står der under punktet 'alder' på den nyvalgte folketingspolitiker Dorthe Ullemoses side på Dansk Folkepartis hjemmeside.

Og det er også, hvad DF'eren selv har sagt hele vejen igennem valgkampen. Men det er løgn. I virkeligheden er politikeren 50 år gammel. Det skriver Fyns Amts Avis.

Dorthe Ullemose blev valgt til Folketinget for knap to uger siden, og før det sad hun i byrådet i Svendborg. Under valgkampen har hun selv sagt til blandt andet Fyns Amts Avis, at hun er 47 år gammel, mens flere andre medier som DR, Jyllands-Posten og Altinget.dk har skrevet det.

Men ifølge Folketingets hjemmeside er hun født 24. september 1964, og dermed er hun 50 år - og ikke 47.

Se også: Nyvalgt DF'er: Flygtninge lader sig drive som kvæg

Dorthe Ullemose fyldte rundt i efteråret, og til Fyns Amts Avis siger hun, at det er helt bevidst, at hun løj om sin alder, fordi hun ikke ønskede for meget opmærksomhed.

- (..)det ville være sket, hvis folk havde vidst, at jeg blev 50 i efteråret. Jeg fejrede min fødselsdag sammen med min familie og ikke andre. Jeg bryder mig ikke om opmærksomheden, der følger med den slags begivenheder, siger hun.

-  Det med min alder er lidt ømfindtligt. Jeg er lidt forfængelig, men jeg ved også godt, at det er forkert af mig at lyve, og jeg beklager over for de mennesker, jeg har løjet for. Det er ikke i orden, og det kommer ikke til at gentage sig, siger hun.

Over for Fyns Amts Avis understreger hun, at hun ikke har løjet om andet.

På Dansk Folkepartis hjemmeside har hun skrevet 47 under punktet alder på sin personprofil. (Screenshot)
På Dansk Folkepartis hjemmeside har hun skrevet 47 under punktet alder på sin personprofil. (Screenshot)

Dorthe Ullemose har tidligere været uheldigt i medierne for sine udtalelser om flygtninge, hvor hun sammenligner dem med kvæg.

På sin hjemmeside langede hun i et blog-indlæg under overskriften 'Snak Snak' kraftigt ud efter de etablerede partiers håndtering af de mange flygtninge, som søger mod Europa.

'Befolkningerne i mellemøsten har helt mistet kamplysten og lader sig som kvæg drive op gennem Europa,' skriver hun, og fortsætter:

'Her i Danmark har vi to muligheder, enten stemmer vi rød blok, som er godt i gang med at ødelægge Danmark for nuværende og kommende generationer, – eller vi stemmer blå blok, meget gerne Dansk Folkeparti og får stoppet den altødelæggende folkevandring.'

Efterfølgende beklagede hun med forklaringen, at hun var blevet misforstået. Til Ekstra Bladet sagde hun:

- Jeg sammenligner dem ikke med kvæg. Jeg sammenligner, den måde de kommer herop på i de der både. Det er som om, jo flere der kan komme i bådene, jo bedre er det nærmest for dem. Det, synes jeg, er fuldstændig uansvarligt. Det er også derfor, at Socialdemokraterne siger, de både må vi gøre sådan, at de overhovedet ikke kan sejle. Det er uansvarligt at proppe folk ned i både vel vidende, at halvdelen måske drukner.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Dorthe Ullemose, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

326 kommentarer
Vis kommentarer