Oprøret ulmer på Christiansborg, hvor flere partier langtfra er begejstret for regeringens plan om en skattestyrelse til mindst 336,6 mio. kr. med tråde til skattely.
Regeringens million-plan: SKATs husleje ender i skattely
Regeringen skal bruge et flertal for at stemme lejekontrakten igennem i Finansudvalget torsdag, men både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet stiller sig på hælene.
– Som jeg tolker ejerforholdene, ser det ud til at Skattestyrelsens nye udlejer benytter sig af konstruktioner i skattely, siger den socialdemokratiske finansordfører Benny Engelbrecht.
– Det er helt vanvittigt signal at sende til befolkningen, at de der skal kontrollere, at vi betaler vores skat bor til leje hos en udlejer, der tilsyneladende udnytter skattely, fortæller han.
Et enormt forklaringsproblem
Derfor har han nu tænkt sig at kræve en uddybende forklaring fra regeringen.
– Hvis ikke regeringen entydigt kan påvise, at udlejers forhold er fuldstændig uangribelige skatteteknisk, mener jeg regeringen - og især Venstre - har et enormt forklaringsproblem, siger Benny Engelbrecht.
Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, mener også, at placeringen er gal, hvis informationerne holder stik.
– Så er jeg meget forundret over, at det skal være SKAT, som skal ligge i en ejendom, der drives fra skattely. Det sender nogle helt skæve signaler, siger René Christensen.
– Man kan håbe på, at de endnu ikke har undersøgt det, og måske vil genoverveje, fortæller DF’eren.
(Artiklen fortsætter under grafikken)
Vejen til skattely
Kilde: CVR-registret, regnskaber og hjemmesider for selskaberne samt Panama-Papirerne.
Handler om moral
Derfor planlægger Dansk Folkeparti også at gå i dybden med placeringen.
– Vores velfærdssamfund er skattefinansieret, og vi skal hele tiden sørge for, at dem der er her betaler skat. Vi skal ikke bevidst støtte dem, som undgår det danske samfund, lyder det.
– Det handler mere om moral end lovgivning. Hvis alle gjorde det her, så ville vi få et problem med vores velfærd, forklarer DF’s finansordfører.
Hvis ikke, at myndighederne siger o.k. til lejekontrakten inden ultimo juni, så falder hele aftalen på gulvet, står der i aktstykket.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra transport- og bygningsminister Ole Birk Olesen (LA) samt skatteminister Karsten Lauritzen.