Forbund revser Hizb ut-Tahrir for at afvise JP

Det islamistiske parti får kritik for at nægte Jyllands-Posten adgang til pressemøde

Hizb ut-Tahrirs talspersoner Junes Kock (tv.) og Elias Lamrabet til pressemødet i Nørrebrohallen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hizb ut-Tahrirs talspersoner Junes Kock (tv.) og Elias Lamrabet til pressemødet i Nørrebrohallen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det islamistiske parti Hizb ut-Tahrir har lørdag holdt pressemøde i forbindelse med et debatarrangement i Nørrebrohallen i København.

Men det var ikke alle medier, der var velkommen til spørgeseancen, hvor Jyllands-Posten blev afvist i døren.

Det udløser nu kritik fra Dansk Journalistforbunds (DJ) næstformand, Lars Werge.

- DJ tager skarp afstand fra denne forskelsbehandling, og vi opfordrer Hizb ut-Tahrir til at ændre kurs og anerkende, at man kan ikke som udenforstående få indflydelse på den redaktionelle proces gennem andet end åbenhed og dialog, erklærer han på forbundets hjemmeside.

Rystet Kristian Jensen: Smid Hizb ut-Tahrir ud af kommunens haller nu

Jyllands-Postens netavis beskriver, hvordan deres udsendte journalist og fotograf blev afvist i døren med den begrundelse, at partiet af princip ikke taler med mediet i protest mod avisens Muhammed-tegninger, som blev offentliggjort første gang i 2005.

- Det rimer ikke på demokrati, presse- og ytringsfrihed, at Hizb ut-Tahrir vælger at afvise et enkelt medie ved døren til et åbent pressemøde, blot fordi organisationen ikke er enig med mediet, konstaterer Lars Werge.

Men Hizb ut-Tahrir går slet ikke ind for ytringsfrihed, påpegede partiets vicemedierepræsentant Elias Lamrabet under pressemødet.

Hizb ut-Tahrir smider JP-journalist væk fra Nørrebrohallen

- Vi har aldrig påstået, at vi går ind for ytringsfriheden, vi har tværtimod i mange år argumenteret for, at ytringsfriheden er en illusion og et stærkt politiseret redskab, som man i høj grad bruger til at knægte anderledes tænkende, argumenterede han og tilføjede:

- Det har man blandt andet i gjort i de her politisk tilskyndede krænkelser imod hele verdens muslimer, som Jyllands-Posten i første omgang stod bag for små ti år siden.

- Derfor vælger vi af principielle årsager ikke at lukke Jyllands-Posten ind, og det har vi intet problem med at stå ved.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.