Forbund revser Hizb ut-Tahrir for at afvise JP

Det islamistiske parti får kritik for at nægte Jyllands-Posten adgang til pressemøde

Hizb ut-Tahrirs talspersoner Junes Kock (tv.) og Elias Lamrabet til pressemødet i Nørrebrohallen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hizb ut-Tahrirs talspersoner Junes Kock (tv.) og Elias Lamrabet til pressemødet i Nørrebrohallen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det islamistiske parti Hizb ut-Tahrir har lørdag holdt pressemøde i forbindelse med et debatarrangement i Nørrebrohallen i København.

Men det var ikke alle medier, der var velkommen til spørgeseancen, hvor Jyllands-Posten blev afvist i døren.

Det udløser nu kritik fra Dansk Journalistforbunds (DJ) næstformand, Lars Werge.

- DJ tager skarp afstand fra denne forskelsbehandling, og vi opfordrer Hizb ut-Tahrir til at ændre kurs og anerkende, at man kan ikke som udenforstående få indflydelse på den redaktionelle proces gennem andet end åbenhed og dialog, erklærer han på forbundets hjemmeside.

Se også: Rystet Kristian Jensen: Smid Hizb ut-Tahrir ud af kommunens haller nu

Jyllands-Postens netavis beskriver, hvordan deres udsendte journalist og fotograf blev afvist i døren med den begrundelse, at partiet af princip ikke taler med mediet i protest mod avisens Muhammed-tegninger, som blev offentliggjort første gang i 2005.

- Det rimer ikke på demokrati, presse- og ytringsfrihed, at Hizb ut-Tahrir vælger at afvise et enkelt medie ved døren til et åbent pressemøde, blot fordi organisationen ikke er enig med mediet, konstaterer Lars Werge.

Men Hizb ut-Tahrir går slet ikke ind for ytringsfrihed, påpegede partiets vicemedierepræsentant Elias Lamrabet under pressemødet.

Hizb ut-Tahrirs talspersoner Junes Kock (tv.) og Elias Lamrabet til pressemødet i Nørrebrohallen. (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik - 28. feb. 2015 - kl. 13:16 Hizb ut-Tahrir smider JP-journalist væk fra Nørrebrohallen

- Vi har aldrig påstået, at vi går ind for ytringsfriheden, vi har tværtimod i mange år argumenteret for, at ytringsfriheden er en illusion og et stærkt politiseret redskab, som man i høj grad bruger til at knægte anderledes tænkende, argumenterede han og tilføjede:

- Det har man blandt andet i gjort i de her politisk tilskyndede krænkelser imod hele verdens muslimer, som Jyllands-Posten i første omgang stod bag for små ti år siden.

- Derfor vælger vi af principielle årsager ikke at lukke Jyllands-Posten ind, og det har vi intet problem med at stå ved.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere