Forening: Betænkeligt bandeforbud bliver dyrt

Bandekriminelle vil ignorere forbud om at komme i bestemte områder, forudser formand for forening

Regeringens forslag om at give rockere og bandemedlemmer forbud mod at vise sig i områder, hvor de har begået kriminalitet, kan blive dyrt.

Sådan lyder det fra John Hatting, formand for Kriminalforsorgsforeningen, der kalder forslaget 'betænkeligt'.

- Det er, som om vi bliver blændet, når det drejer sig om rocker- og bandekriminalitet. Vi glemmer, hvad det er for nogle grundlæggende værdier, vores samfund bygger på, fordi vi vil rocker- og bandementaliteten til livs.

- Vi kan ikke acceptere den slags kriminalitet, det skal vi selvfølgelig heller ikke. Men vi bliver blinde over for, hvad det betyder for vores retssamfund.

Forslaget er en del af regeringens nye bandepakke "Bander bag tremmer", som præsenteres i sin fulde længde lørdag.

Og forbuddet betegnes som et "alternativt" og "vidtgående" våben af justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i Berlingske. Hvis det brydes, skal det udløse fængselsstraf, understreger han.

John Hatting vurderer, at flere vil ignorere forbuddet, som kan få den stik modsatte effekt.

- Og derudover vil de slet ikke kunne se meningen med det. Så de vil fortsætte med deres kriminalitet og blive endnu mere forråede og ligeglade med det etablerede samfund, siger han.

De bandekriminelle vil derfor ryge ind og ud af fængslerne i længere og længere tid, forudser formanden. Det vil koste samfundet flere penge, fastslår han.

30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere