Forhandlinger afgør Eva Kjers fremtid

Man skal ikke forvente, at Eva Kjer trækker sig frivilligt. Hendes position er nemlig på bordet i de kommende drøftelser mellem partilederne i blå blok

Eva Kjer Hansen møder også som minister i morgen, selvom hun ikke længere har Folketingets tillid (Foto: Philip Davali)
Eva Kjer Hansen møder også som minister i morgen, selvom hun ikke længere har Folketingets tillid (Foto: Philip Davali)

Lars Løkke Rasmussen undlod onsdag aften på et kort pressemøde fuldstændig at kommentere, at hans miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har et mistillidsvotum hængende overhovedet.

Se øjeblikket i videoen her:

Forhandlinger afgør Eva Kjers fremtid

Men tidligere på dagen understregede han, at han fortsat havde tillid til hendes virke.

Søren Pape Poulsen står dog fast på, at Konservative fortsat ønsker hendes afgang.

- Intet er ændret, konstaterer han på Twitter efter krisemødet.

Forhandlinger afgør Eva Kjers fremtid

Se de Konservatives formand Søren Pape Poulsens kommentarer efter blå bloks krisemøde i Statsministeriet

Uafklaret
Så hvor stiller det Eva Kjer Hansen?

En kilde tæt på statsministeren lader forstå, at Søren Pape Poulsens ja til at indgå i forhandlinger de kommende dage, 'der skal genskabe tilliden', tolkes som en åbning for, at hun kan blive på posten.

Men situationen omkring Eva Kjer Hansen er fortsat uafklaret, påpeges det.

Dog slås det fast, at man ikke skal forvente, at hun trækker sig frivilligt. Derfor ventes hun at møde på job igen i morgen tidlig.

Regeringskrise: Løkke går i parterapi med Pape

Joachim B i frådende angreb: Jarlov er en amatør

Ikke til forhandling
I den Konservative lejr tolkes Lars Løkkes indkaldelse ifølge Ekstra Bladets oplysninger til en række krisemøder de kommende dage, som et sidste forsøg fra Løkkes side på at overbevise partiet om, at Eva Kjer Hansen alligevel bør blive siddende.

Men hendes ministerposter står ikke til at redde, lyder det. Mistillidserklæringen tirsdag aften var ikke et oplæg til forhandling. Det var en meddelelse.

Tålmodigheden hos Konservative er dog stor. Man vil ikke kræve, at hun skal gå af inden forhandlingerne begynder. K er ikke interesseret i at eskaleret konflikten.

Forhandlinger afgør Eva Kjers fremtid

Hør om tålmodigheden også er stor hos Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, der her udtaler sig efter onsdag aftens krisemøde i Statsministeriet

Løkke-lejren forventer, at forhandlingerne som skal genskabe en form for harmoni i blå blok - og afgøre Eva Kjer Hansens ministerskæbne - kommer til at vare 'nogle dage'.

Dermed tyder meget på, at Eva Kjer Hansens position næppe kommer til en historisk mistillidsafstemning i Folketingssalen. Skulle dramaet alligevel nå så vidt, så kan en sådan afstemning i henhold til Folketingets regler tidligst finde sted næste onsdag.