Annonce:
Annonce:

'Forkasteligt': EU-konge scorer 50.000 om måneden i pension - men arbejder stadig

Skarp kritik af tidligere kommissionsformand Manuel Barosso, der indkasserer 50.000 kroner hver måned i pension, selvom han stadig arbejder

Manuel Barosso. Foto: AP
Manuel Barosso. Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Helt forkasteligt.

Dommen er ubønhørlig over EU's ukronede konge, Mauel Barosso, der var formand for EU-kommissionen mellem 2002 og 2014. Det sker, efter det er kommet frem, at Barosso hver måned kan hæve lidt over 50.000 kroner i pension for sin tid i EU. Der er bare lige den detalje, at han fortsat er fuldt aktiv på arbejdsmarkedet som bestyrelsesformand i udskældte Goldman Sachs International.

Barroso har ifølge EU’s egne beregningsmetoder ret til godt 50.000 kroner om måneden (cirka 7.000 euro) resten af livet, efter at han fra 2004 til 2014 var formand for kommissionen. Den ret har portugiseren valgt at bruge, efter at han i foråret nåede den krævede alder, 60 år, skriver Politiken i dag.

Annonce:

- Det er forkasteligt, når politikere laver et sæt regler for sig selv og nogle andre for befolkningen. Man skal selvfølgelig først have pension, når man faktisk går på pension, og det skal selvsagt også gælde politikere, siger Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, til Ekstra Bladet.

- Politikere skal ikke have dobbeltløn, når man går fra det ene job til det andet, for det er den slags, der er med til at give politikerlede, lyder det fra politikeren.

Også internationalt er der hård kritik af Barossos pensionsfest.

- Hvis det er sandt, hvad medier fortæller om hemmelige møder mellem Barroso og Goldman Sachs, allerede mens han var formand og skulle arbejde for europæernes fælles bedste, er kommissionen nødt til at bringe hans sag for EU-domstolen, og han kan meget vel miste sin pension, siger Sven Giegold, økonomisk koordinator for det tyske parti De Grønne ifølge Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: