Annonce:
Annonce:

Forklaring skudt ned: Omstridt medie har deltaget i interne S-møder

Netavisen Pios chefredaktør har deltaget i afdelingsmøder i Socialdemokratiet. Problematisk, mener ekspert

Dan Jørgensen bekræfter, at chefredaktøren for netavisen Pio har deltaget i S-møder. Foto: Johannes Skov Andersen, Ritzau Scanpix
Dan Jørgensen bekræfter, at chefredaktøren for netavisen Pio har deltaget i S-møder. Foto: Johannes Skov Andersen, Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Netavisen Pio Pios chefredaktør, Jens Jonatan Steen, har flere gange deltaget i den socialdemokratiske kommunikationsafdelings mandagsmøder på Christiansborg.

Samme chefredaktør har ellers påstået, at der ikke er noget samarbejde mellem Socialdemokratiet og netavisen – hverken formelt eller uformelt. Det samme har både Socialdemokratiets pressechef og partisekretær gjort meget klart

Det er Dagbladet Information der er kommet i besiddelse af oplysningerne.

Adspurgt af Information om Jens Jonatan Steens deltagelse i kommunikationsafdelingens møder efterspørger Socialdemokratiet først 'dokumentation for den påstand', men erkender senere, at chefredaktøren har siddet med ved mandagsmøder i afdelingen.

Annonce:

- Det er os, der har inviteret Pio Pios chefredaktør til at deltage på nogle udvalgte møder, hvor han blandt andet har holdt oplæg om Pio Pios arbejde. Vi er glade for, at der findes et medie, der åbent interesserer sig for fagbevægelsen og Socialdemokratiets politik. Det ser vi ikke noget problem i. Vi ville faktisk ønske, der var flere, udtaler gruppenæstformand Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar til Information.

Socialdemokratiet har ikke ønsket at svare på, hvor mange gange og hvornår Jens Jonatan Steen har deltaget i afdelingsmøderne, hvad han har lavet ud over at holde oplæg, og hvordan mødeaktiviteten harmonerer med den hidtidige påstand om, at der intet samarbejde er mellem Socialdemokratiet og Pio.

Kan sagtens passe
Pios chefredaktør, Jens Jonatan Steen, siger, at det 'sagtens" kan passe, at han har deltaget i de pågældende møder måske 'en tre-fire gange'.

Han afviser dog, at møderne bliver brugt til at koordinere mellem Socialdemokratiet og Pio og mener ikke, at hans deltagelse i dem skulle kunne sætte spørgsmålstegn ved netavisens uafhængighed.

Han henviser til, at det blandt Christiansborg-journalister er almindeligt at holde uformelle møder med politikere og embedsmænd.

Annonce:

Ikke noget vi gør
Ifølge DR's politiske korrespondent Christine Cordsen er det dog ikke almindeligt, at journalister sidder med ved afdelingsmøder i partiernes kommunikationsafdelinger.

- Jeg har arbejdet 25 år som politisk journalist og har aldrig deltaget i interne møder i et parti. Det er bestemt ikke noget, vi gør på DR, og jeg har heller aldrig hørt om andre uafhængige medier, der går til interne møder i partierne, siger hun til Information.

Professor Mark Ørsten fra Roskilde Universitet, der forsker i samspillet mellem journalistik og politik, mener, det er problematisk for en chefredaktør for et erklæret uafhængigt medie at gå til møder i et partis kommunikationsafdeling.

- Det indtryk, man kan få, er, at han på en eller anden måde kan være med til at understøtte partiets kommunikation i det medie, han nu er chefredaktør for. At det er for at koordinere, hvad de laver. Det er selvfølgelig problematisk, siger han til avisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: